De beste reistijd voor de Sahara


zandstorm sahara_foto peter hoogervorst

De beste reistijd voor de Sahara

Vraag jij je nu ook af wat de beste reistijd voor de Sahara is? In welke maanden er kans is op zandstormen en wat het klimaat is in de andere maanden? We geven wat een aantal tips!

In welke maanden is de kans op zandstormen in de Sahara nu het grootst en wat is het klimaat in de andere maanden?

  • December – februari
    Ben je op zoek naar aangename temperaturen tussen de 20-30 graden overdag en een koele nacht (8-10 graden)? Pak je koffers dan voor de maanden december tot en met februari.
  • Maart, april en september
    Dit is de beste reistijd voor lekkere warme temperaturen overdag (25-35 graden). De nacht kun je prima buiten onder de sterrenhemel doorbrengen met alleen een lakenzak.
  • Mei en september
    Een periode van een hard klimaat, maar ook bijzondere natuurverschijnselen, zoals fata morgana’s en wervel- en zandstormen. In deze periode kun je de natuur trotseren en overdag tijdens de lunch een heerlijk ei bakken in het zand.

maar…. hoe overleef ik de Marokkaanse woestijn? Een goede vraag! Want we weten allemaal dat het zand van de woestijn schrijnend door de wind langs je lichaam giert. Zoals de nomaden dat ook doen, bedek je je gezicht met een witte tulband om je mond te beschermen tegen het zand. Neem ook altijd een zonnebril mee want wanneer er weinig wolken zijn, kan de zon fel schijnen! Hoe langer je in de woestijn bent, hoe meer je gaat zien, maar schijn bedriegt, het zijn vage schimmen in de verte. En wanneer de storm langs je heen raast, zoek dan even beschutting bij je kameel en wacht tot de storm weer wat gaat liggen. Welkom in de Sahara!

De volgende Sahara Nomadenreis van Barrio Life is in september. De beste reistijd met warme temperaturen en kans op een zandstorm. Dit natuurverschijnsel wil je toch een keer meemaken!? Bekijk dan onze rondreizen in de Sahara.