Midden in de natuur: de 5 mooiste wandelroutes van Andalusië

wandelen andalusie

Wandel tussen de malsgroene bergen, uitgestrekte valleien en idyllische dorpjes. Of neem de wandelroute langs de olijfgaarde. De 5 mooiste wandelroutes van Andalusië hebben we voor je op een rijtje gezet.

 

1. Caminito de ReyCaminito de Rey

De Caminito del Rey, oftewel het Koningspad, was tot een aantal jaar geleden het gevaarlijkste wandelpad van de wereld. Het pad nabij Malaga is erg spectaculair en populair onder de toeristen. De route loopt door grotten en over looppaden die aan verticale muren hangen. Tijdens de wandeling geniet je van indrukwekkende uitzichten langs de Gaitanes-kloof.

 

 

Olijvenroute, Via Verde andalusie2. Olijvenroute: Via Verde

Dacht je al eens veel olijfbomen gezien te hebben? De route Via Verde spant de kroon! Zo ver je kunt kijken zie je de zilvergrijze olijfbomen in rastervorm door de heuvels. De route neemt je mee langs een oude spoorlijn met olijfgaarden en witte bergdorpjes. Neem een terrasmomentje tussen de locals bij een van deze mooie witte dorpjes.

 

 

3. El SaltilloEl Saltillo andalusie

Wat zeker niet mag ontbreken in het lijstje van mooiste wandelroutes van Andalusië: El Saltillo. Tijdens deze wandelroute kom je een van de langste hangende bruggen in Spanje tegen. De brug verbindt de gemeenten Canillas de Aceituno en Sedella met elkaar. De paden die naar deze indrukwekkende brug leiden zijn niet eenvoudig en daarom aan te raden voor ervaren wandelaars. Geniet van het indrukkende uitzicht vanaf de hangende brug.

 

Sierra de Aracena andalusie4. Sierra de Aracena

Ten noorden van de Andalusische stad Sevilla, ligt Sierra de Aracena. Een mooi landschap met malsgroene bergen, waar de varkens hun maaltijd van eikels bij elkaar scharrelen. Wandel tussen de beukenbomen door dit gastvrije gebied en kom langs de verschillende kasteeldorpjes. Sierra de Aracena is een sympathiek, kleinschalig en authentieke gebied waar je in alle rust van geniet tijdens een wandeling.

 

5. AlpujarrasAlpujarras andalusie

Een gebied in Andalusië wat ook zeker de moeite waard is voor wandelaars: Alpujarras. Met uitgestrekte valleien en idyllische witte bergdorpjes. Het is een gebied met veel geschiedenis uit de tijd van de Moren, wat goed terug te zien is in de architectuur van de dorpen. De spierwitte huizen tegen de berghellingen aangebouwd, versierd met vele bloembakken en houten details zorgen voor een mooi contrast. Hier kun je genieten van de stilte in een stukje authentiek Spanje.

 

Zin gekregen om een van deze wandelroutes in Andalusië te gaan lopen? Start hier je reisaanvraag, vertel je reiswensen en wij stellen een mooie reis voor je samen. Een reisaanvraag is altijd gratis en vrijblijvend.