De 4 mooiste surfspots van Portugal

surfen portugal

In Portugal vind je Europa’s hoogste golven, met honderden kilometers Atlantische kustlijn, zandbaaien en eindeloze goudkleurige stranden. De westkust en de meer beschermde Algarve bieden plekken voor zowel beginners als ervaren surfers. Geniet na het surfen van een van de vele leuke barretjes met een lekkere cocktail. De 4 mooiste surfspots van Portugal hebben we voor je op een rijtje gezet!

 

1. NazareNazare Portugal

Nazare is een hotspot voor surfers. In deze plaats ten noorden van Lissabon zijn gigantische golven te vinden. Als je al tevreden bent met het observeren van deze ruige golven die soms dertig meter hoog worden, ga dan naar de vuurtoren van Nazaré op de top van de klif. Hier zie je de golven voor je ogen breken op de kliffen. Ook als beginnende surfer zit je bij Nazare goed en kun je goed oefenen met een van de vele aangeboden surfscholen.

 

Ericeira Portugal2. Ericeira

Ericeira, het hart van het Portugese surfen. Ericeira is een aantrekkelijke badplaats met witgekalkte huizen en geweldige visrestaurants langs smalle straatjes. Vooral in de herfst is het een perfecte bestemming. Het is dan heerlijk weer en er zijn altijd golven. Voor zowel beginners als gevorderden zijn er meerdere surfspots om uit te kiezen, met rif ondergrond of zand. Neem hier surflessen en wordt een echte pro!

 

 

3. AljezurAljezur portugal

Voor iedereen die van surfen houdt, is Aljezur in Portugal de perfecte vakantiebestemming. De surfstad ligt eigenlijk helemaal niet aan de kust, maar in een weelderige vallei, een paar kilometer terug van waar de Atlantische Oceaan binnenstroomt. Aljezur is daarom een bijzondere plek en hoort dus zeker in het rijtje van 4 mooiste surfspots van Portugal thuis.

 

Praia do Beliche Portugal4. Praia do Beliche

Praia do Beliche ligt ten zuiden van de torenhoge en merkwaardige vlakke kliffen van Cabo Sao Vicente. Dit biedt een spectaculaire achtergrond, maar ook een beetje bescherming tegen de krachtige Atlantische golven. Als je dan toch in Praia do Beliche bent, is een bezoekje aan het centrum van Sagres een leuke activiteit. Een relatief onbekend plekje, wat zeker de moeite waard is voor een bezoek.

 

Zin gekregen om te gaan surfen in een van deze leuke surfspots in Portugal? Kies voor onze mooie outdoor familiereis door Noord-Portugal! Start hier je reisaanvraag, vertel je reiswensen en wij stellen een mooie reis voor je samen. Een reisaanvraag is altijd gratis en vrijblijvend.