De 4 mooiste stranden van Andalusië: hier vind je kristalhelder water en goudgeel zand

Andalusië heeft veel verschillende mooie stranden te bieden. Met kristalhelder water en goudgeel zand, de perfecte plek voor een duik of het genieten van de zonsondergang. De 4 mooiste stranden van Andalusië hebben we voor je op een rijtje gezet.

 

Playa los Alemanes playa de los alemanes andalusie

Enkele stenen trappen leiden je naar een van de mooiste paradijzen in de provincie Cádiz: Playa los Alemanes. Dit lange strand ligt gelegen achter een heuvel bezaaid met luxe huizen die allemaal een spectaculair uitzicht op de zee hebben. Het vormt een charmant contrast tussen het groen van de heuvel die het verbergt, de gouden kleur van het fijne zand en het zeer heldere water. Reis je in het hoogseizoen? Dan raden we je aan om vroeg in de ochtend je stukje paradijs op te eisen, zodat je de rest van de dag heerlijk kunt genieten van de Spaanse zon.

 

 

Playa de Bolonia andalusiePlaya de Bolonia

Een strand wat ook zéker de moeite waard is om te bezoeken is Playa de Bolonia. Dit strand heeft wit, verfijnd zand met blauw kristalhelder water. Je kunt er heerlijk zonnen en genieten van het strand of gaan kitesurfen. We raden ook zeker aan om een kijkje te nemen bij de ruïnes van Baelo Claudia. Dit is slecht 2 minuten lopen vanaf het strand. Playa de Bolonia is zonder twijfel een aanrader voor natuur- en cultuurliefhebbers die een heerlijke dag willen doorbrengen in de zon.

 

 

Playa de ZaharaPlaya de Zahara andalusie

Playa de Zahara behoort zeker tot de 4 mooiste stranden van Andalusië. Het strand heeft fijn, goudkleurig zand met inheemse flora, beschermd langs de hele kustlijn. Gepaard met zoet, schoon en kristalhelder water. Het is een van de weinige plekken waar het groen van de natuur zich vermengt met het blauw van de zee. Er wordt bij Playa de Zahara erg op het milieu gelet. Het strand heeft zelfs al meerdere jaren op rij de blauwe vlag voor schone zeeën in Europa behaald.

 

Playa la Caleta Andalusie

Playa la Caleta

Beschut tussen twee kastelen, bevindt zich: Playa la Caleta. Dit strand in het oude centrum van Cádiz is een thuisbasis van de lokale bevolking. Geniet van het gezellige rumoer van de locals, rust uit in de schaduw van de oude spa en wandel over een rotsachtig pad. Zodra de zon onder gaat, kleurt de lucht oranje terwijl tientallen kleine vissersbootjes dansen op de Atlantische Oceaan. Een fotogeniek moment!

 

Zin gekregen om een van deze mooie stranden van Andalusië te gaan ontdekken? Start hier je reisaanvraag, vertel je reiswensen en wij stellen een mooie reis voor je samen. Een reisaanvraag is altijd gratis en vrijblijvend.