Dagboekfragment: omringd door zandduinen

Dagboekfragment: omringd door zandduinen

De Sahara: duinen beklimmen (dag 7)

Na een mooie, lange dag wandelen in de Sahara komen we aan bij duin Erg Sidre. Ondanks dat ik wat moe in de voeten ben, besluit ik de duin te beklimmen. Mijn nieuwsgierigheid naar het uitzicht en uitgestrekte landschap wint het van mijn vermoeidheid. Ik klim en klim, zigzag door het zand en bereik de top. Mijn mond valt open. Wat een schoonheid aan kleuren! Ik ga zitten, geniet van de zonsondergang en voel mij verbonden met mijn omgeving! Een uitzicht dat de klim meer dan waard was! Wow!

Een avond in de Sahara (dag 8)

Inmiddels begin ik toch wel wat spierpijn te voelen. We komen aan op onze slaapplek, in the Middle of Nowhere, midden in de Sahara. Na de maaltijd en heerlijke thee worden de kaarsen binnenin en buiten de tent aangestoken. De mannen beginnen muziek te maken, waarvan ik veel energie krijg. Ik doe mee en geniet van het bijzondere gevoel van saamhorigheid en moet enorm lachen! Ik pak even een momentje voor mezelf, loop naar buiten en gil heel hard hoe geweldig dit is. En hoe trots ik op mezelf ben dat ik hier naar toe ben gegaan! Een onvergetelijk moment!

Afscheid van de zandduinen van de Sahara (dag 9)Marokko nov-dec 2010 515

Na dagenlang omringd te zijn geweest door de zandduinen loop ik met mijn nomadenvrienden, die inmiddels als familieleden voelen, naar onze lunchplek onder de palmbomen. Er bekruipt mij een gevoel van heimwee, aangezien ik de duinen nu achter mij heb gelaten en mij weer moet aanpassen aan een nieuwe omgeving. Zittend onder de palmbomen met op de achtergrond nog een glimp van de zandduinen trek ik mijn schoenen uit . Trots en met een voldaan gevoel kijk ik terug naar de afgelopen dagen! Een big smile verschijnt op mijn gezicht! Wat is Marokko toch een geweldig land!

Dit is een fragment uit het dagboek van Wendy Jacobs, één van de reizigers van de Sahara Nomaden reis, mei 2017.

Interesse in een rondreis in Marokko? Neem dan eens een kijkje op onze Actieve rondreis zuid-marokko!