Dagboekfragment: kamelenworkshop en een marktbezoek

Dagboekfragment: kamelenworkshop en een marktbezoek

 

Kamelenworkshop (Dag 3)
Op een mooie plek in de duinen van Zagora ontmoet ik de lokale gids, die een aantal kamelen heeft meegenomen. Onder het genot van een heerlijk kopje muntthee en wat dadels krijg ik allerlei informatie te horen over de kameel. Over het dier zelf, de verzorging, en hoe ik erop moet klimmen en af moet stappen. Dit laatste oefenen we ook in de praktijk, wat zorgt voor hilarische taferelen! Een leuke en leerzame manier om kennis te maken met deze prachtige dieren!

Woestijnoutfit kopen op de lokale markt (Dag 4)
Ik bevind mij op de lokale markt in Zagora. Een drukte van jewelste,want iedereen heeft prachtige spulletjes of verse kleurrijke etenswaren, die hij aan de man wilt brengen. Lokale mensen lopen heen en weer, er wordt geroepen, ik hoor muziek en ezels met karretjes lopen langs me heen. Een levendige plek, waar veel mensen bijeen komen. Ik loop langs wat stalletjes en stop bij een paar vrouwen die prachtige, handgemaakte kleding verkopen. Eén van de vrouwen vraagt mij naast haar te komen zitten en laat zien wat ze allemaal heeft. Ze wil weten welk model mij aanspreekt en doet één van haar sjaals om mijn hoofd. We kijken elkaar aan en lachen naar elkaar. Terwijl ik naast haar zit in haar stalletje met een sjaal om en een djellaba aan, voel ik mij verbonden met haar.

Dit is een fragment uit het dagboek van Wendy Jacobs, één van de reizigers van Sahara Nomaden reis, mei 2012. Regelmatig posten we op deze blog nieuwe dagboekfragmenten.

Lees ook Dagboekfragment Sahara Nomadenreis: nieuwsgierigheid (dag 1 en 2)

Interesse in een rondreis in Marokko? Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op onze Rondreis zuid-marokko met kamelensafari