Dades Kloof: van onderwaterwereld naar natuurschoon

Dades Kloof: van onderwaterwereld naar natuurschoon

 

De Dades Kloof ligt in het midden van Marokko, ten oosten van Marrakesh. Door de kloof loopt de Dadès-rivier met aan de voet van de rotsen schilderachtige kasba’s en ksour. Langs de oever van de rivier staan amandel-, vijgen- en walnotenbomen.

Het gebied waar tegenwoordig de Dades Kloof te vinden is lag miljoenen jaren geleden onder water, onder de zee. Grote hoeveelheden sediment werden afgezet rond koraalriffen en na verloop van tijd werd dit materiaal samengeperst tot een verscheidenheid aan afzettingsgesteenten. Uiteindelijk zorgde de beweging van de aardkorst ervoor dat het gebied boven de zee uitsteeg.

Wist je dat de Dades Kloof midden in de natuur ligt? Je vindt er overal palmbomen en kleine dorpjes. Echter moeten we je wel wijzen op het feit dat de kloof erg toeristisch is. Wanneer je besluit zonder gids de kloof te gaan verkennen, eindig je waarschijnlijk alsnog met iemand omdat om de zoveel meter jonge jongens zich aanbieden als gids.

Dichtbij de Dades Kloof ligt Boumalne Dades. Dit dorp ligt dus in het midden van Marokko. In 2014 woonden er 12.328 mensen. Het ligt aan de rand van een woestijnplateau en is ontstaan uit een oude manier van transhumance. De meeste bewoners zijn berbervolkeren, net als die van de Dades Kloof. Het is een klein dorpje waar op woensdagen een leuke lokale markt plaatsvindt. Dit dorp is eigenlijk dé tussenstop voor wandelaars. Vanuit het dorp vertrekken ze naar hun volgende punt.

 

Meer weten over de Dades Kloof en lokale tips ontvangen?
Als je een reis bij ons boekt informeren we je over de leukste bezienswaardigheden om te bezoeken, de lekkerste restaurantjes om te eten en de verborgen plekken van de gebaande paden. Plannen om naar Marokko te gaan? Wij zijn specialist en bieden voordelige rondreizen en op maat gemaakte reizen aan! Bekijk hier onze Marokko rondreizen, of stuur ons een e-mail met je reiswensen naar info@barrio-life.nl.