Dades Kloof

Wat is de Dades Kloof?

De Dades Kloof ligt in het midden van Marokko, ten oosten van Marrakech. Door de kloof loopt de Dadès-rivier met aan de voet van de rotsen schilderachtige kasbah’s. Langs de oever van de rivier staan amandel-, vijgen- en walnotenbomen.

Het gebied waar tegenwoordig de Dades Kloof te vinden is lag miljoenen jaren geleden onder water, onder de zee. Grote hoeveelheden sediment werden afgezet rond koraalriffen en na verloop van tijd werd dit materiaal samengeperst tot een verscheidenheid aan afzettingsgesteenten. Uiteindelijk zorgde de beweging van de aardkorst ervoor dat het gebied boven de zee uitsteeg.

Wist je dat de Dades Kloof midden in de natuur ligt? Je vindt er overal palmbomen en kleine dorpjes. Echter moeten we je wel wijzen op het feit dat de kloof erg toeristisch is. Wanneer je besluit zonder gids de kloof te gaan verkennen, eindig je waarschijnlijk alsnog met iemand omdat om de zoveel meter jonge jongens zich aanbieden als gids.

Dichtbij de Dades Kloof ligt Boumalne Dades. Dit dorp ligt dus in het midden van Marokko. In 2014 woonden er 12.328 mensen. Het ligt aan de rand van een woestijnplateau en is ontstaan uit een oude manier van transhumance. De meeste bewoners zijn berbervolkeren, net als die van de Dades Kloof. Het is een klein dorpje waar op woensdagen een leuke lokale markt plaatsvindt. Dit dorp is eigenlijk dé tussenstop voor wandelaars. Vanuit het dorp vertrekken ze naar hun volgende punt.

Secret tips van Barrio Life!

# Hike tips! Door de Dades Kloof kun je prachtige wandelingen maken. Het licht valt op ieder moment anders, dus vergeet je fotocamera niet!

De mogelijkheden

  • Wil je meer lezen over plekken in Marokko? Bekijk dan hier de overzichtspagina.
  • Wil je meer lezen over de Dades Kloof? Download dan hier het landenboek.
  • Wil je lezen hoe de Dades Kloof te combineren is met een korte Marokko rondreis langs de hoogtepunten? Bekijk dan hier de reisinformatie.