Ouarzazate: het Hollywood van Marokko

Ait ben Haddou

Ouarzazate: het Hollywood van Marokko

 

Ouarzazate is een stad in het zuiden van Marokko en ligt precies tussen de gebergten het Anti-Atlas en het Hoge Atlas in. Er wonen 98.500 in deze stad, die vooral bekend is door de filmstudio Atlas Studios en als startpunt voor vele excursies richting de Sahara. Ook heeft Ouarzazate een van de grootste zonnecentrales ter wereld.

De stad Ouarzazate was ooit een kruispunt voor Afrikaanse handelaren die op weg waren naar de noordelijke steden van Marokko en naar Europa. Tijdens de Franse overheersing breidde Ouarzazate zich aanzienlijk uit als garnizoensstad, bestuurlijk centrum en douanepost. De stad wordt voornamelijk bewoond door Berber-sprekers, zij hebben veel van de prominente kasbah’s gebouwd.

Ouarzazate lijkt misschien niet zo bekend maar toch is deze stad de scene geweest van films als Lawrence of Arabia, Star Wars en de Gladiator. De Atlas Studios zijn voor iedereen toegankelijk. Verder is Ouarzazate bekend om de Marathon des Sables. Deze marathon wordt gehouden in maart of april en de lopers krijgen pas op de dag zelf te horen wat hun route wordt. Gekkenwerk dus!

Wanneer je Ouarzazate bezoekt, moet je eigenlijk naar de Ait Ben Haddou. Deze nederzetting is een van de best bewaarde voorbeelden van de Marokkaanse architectuur uit de 18e eeuw. Je vindt de nederzetting langs de Ouarzazate rivier. Ait Ben Haddou staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. De markt van Ouarzazate is misschien iets duurder dan markten in andere steden van Marokko maar daardoor niet minder de moeite waard. De stad staat bekend om het mooie aardewerk en de prachtige tapijten. Verder is de stad cultureel heel rijk. Het hoofdplein van Ouarzazate is vooral leuk om te bezoeken tijdens zonsondergang. Je kunt hier genieten van een hapje en een drankje terwijl je geniet van het bijzondere uitzicht.

 

Meer weten over Ouarzazate en lokale tips ontvangen?
Als je een reis bij ons boekt informeren we je over de leukste bezienswaardigheden om te bezoeken, de lekkerste restaurantjes om te eten en de verborgen plekken van de gebaande paden. Plannen om naar Marokko te gaan? Wij zijn specialist en bieden voordelige rondreizen en op maat gemaakte reizen aan! Bekijk hier onze Marokko rondreizen, of stuur ons een e-mail met je reiswensen naar info@barrio-life.nl.