Chefchaouen, de blauwe stad van Marokko

Chefchaouen, de blauwe stad van Marokko

 

Chefchaouen is een stad in het noorden van Marokko en is de hoofdstad van de gelijknamige provincie. De plaats staat bekend om haar indigoblauw geschilderde huisjes en is daarom een echte toeristische trekpleister. In 2004 telde Chefchaouen ongeveer 36.000 inwoners.

In 1470 stichtten de Ghomara stammen, aangevoerd door sjerief Moulay Ali ben Rachid, de kashba als bolwerk tegen de Portugezen die na het veroveren van belangrijke havensteden aan de Atlantische kust ook het binnenland binnendrongen. In 1921 riep Abdel Krim een onafhankelijke islamitische staat op en leidde het verzet tegen de Spaanse bezetting.

Chefchaouen wordt door de Marokkanen ook wel Chaouen genoemd. Dit betekent horens en dat heeft de stad te danken aan de hoge bergtoppen die boven de stad uitsteken. Deze toppen lijken een beetje op de horens van een geit. Het woord Chefchaouen betekent letterlijk ‘kijk naar de horens’. En dat doen de mensen dus ook tijdens hun gebed.

De stad is een ideale bestemming voor toeristen én Marokkanen die bijzondere voorwerpen willen kopen. Chefchaouen staat namelijk bekend om haar variëteit aan plaatselijk gemaakte producten. Verder staat de stad bekend om de heerlijke geitenkaas die er wordt verkocht. Ook kun je tapijten, leerartikelen, specerijen en metaalwerk kopen. Het mooiste aan de stad is natuurlijk wel dat alle gebouwen en huizen hemelsblauw zijn geverfd. Neem je camera mee op pad en je kunt jezelf uren vermaken in alle straatjes van de stad. Voordeel van deze stad is dat het niet zo bekend is. Dit betekent dat er niet veel bezoekers op af komen. Maar dat maakt het niet minder de moeite waard!

 

Meer weten over Chefchaouen en lokale tips ontvangen?
Als je een reis bij ons boekt informeren we je over de leukste bezienswaardigheden om te bezoeken, de lekkerste restaurantjes om te eten en de verborgen plekken van de gebaande paden. Plannen om naar Marokko te gaan? Wij zijn specialist en bieden voordelige rondreizen en op maat gemaakte reizen aan! Bekijk hier onze Marokko rondreizen, of stuur ons een e-mail met je reiswensen naar info@barrio-life.nl.