Charmante dorpjes westkust Marokko

 

Zoek je wat minder toeristische, maar wel toffe locaties met hun eigen charme om een soortgelijke ervaring te beleven? Dan zijn deze onderstaande Charmante dorpjes aan de westkust van Marokko echt wat voor jou.

Toeristische kustplaatsen

Naast de kleine dorpjes die worden omschreven in deze blog, is het leuk om de toeristische plaatsten als eerst te highlighten. Met een bezoek aan Agadir, Essaouira of Taghazout als bekende kustplaatsen zit je altijd goed. Agadir met uitgestrekte stranden en een bruisend nachtleven, Essaouria met de uitgestrekte stranden of Taghazout met de vele surfopties.  Ze bieden allemaal een sfeervolle en toeristische ervaring wat het hierdoor ideale bestemmingen maakt voor een dag of langer. 

 

 

 

 

 

 

Het Spaans beïnvloedde Sidi Ifni

Dit dorpje staat bekend om zijn charme wat betreft architectuur. De Spaanse invloeden van het verleden brengen dit dorpje tot leven. Het zorgt er voor dat Sidi Ifni zijn eigen kenmerk heeft naast dat het een fantastische kustplaats is om surfles te nemen of om heerlijk te lunchen bij een van de vele restaurants. Op een paar minuten rijden bevindt zich ten noorden van Sidi Ifni een dorpje genaamd Legzira. Hier vind je een roodachtige boog die leunt op het strand, dat speciaal effect aan het strand. Dus als je in de buurt bent, neem een kijkje!

 

 

 

 

Tifnit, strand, stad en woestijn

Gelegen op een korte afstand ten zuiden van Agadir ligt het dorpje Tifnit. Tifnit is niet te missen in het lijstje met de mooiste dorpjes aan de westkust van Marokko. Met een bijzondere combinatie tussen strand, stad en woestijn is Tifnit een van de mooiste met zijn eigen charme. Eerst een kamelenwandeling maken over het strand om er vervolgens de zonsondergang te bewonderen onder het genot van vers gebakken sardientjes.

 

 

 

Het surreële Tafraout

Meer landinwaarts, komen we terecht bij Tafraout. Roze granieten bergen en rotsen die worden omringd door grote palmbomen en groene oases vormen de uitstraling van dit wat minder bekende dorp. Bij een bezoek aan dit dorp is het aan te raden om het kunstwerk van Jean Veran mee te nemen in de planning. In de jaren 80 heeft deze man een deel van de rotsen blauw geverfd. Dit brengt de droge uitstraling van de rotsen meer tot leven en leidt zo tot een surreële ervaring. 

 

 

 

 

Asilah, het witte stadje

Helemaal niet in de buurt van deze dorpjes? Misschien is Asilah wat meer geschikt voor je. Dit dorpje, beter bekend als het ‘witte stadje’, ligt op een half uurtje rijden van Tanger. Dit wat meer toeristisch dorpje haalt dan ook zijn inkomsten voornamelijk uit toerisme. Met een groot aanbod aan toeristische winkeltjes in de medina van Asilah is dit het perfecte dorpje om te bezoeken tijdens een lekker zomerse dag. Na het verkennen van de medina zijn er genoeg opties om overheerlijke zeevruchten te proberen bij een van de vele restaurants. Met de maag gevuld, buik je lekker uit op het zijdezachte zandstrand tot je weer de auto pakt naar je resort waar je het zout van je lichaam af plonst in het zwembad.