El Chorro

Wat te doen in El Chorro?

el chorro andalusie malaga wandeling

El Chorro is een buurtschap in de gemeente Álora, gelegen in de provincie Málaga. Het plaatsje is vooral bekend door zijn ligging bij Camino del Rey.

Dit wast tot 2015 het gevaarlijkste wandelpad van Europa. El Chorro ligt aan het einde van het pad.

De naam El Chorro betekent ‘een straal water’ wat slaat op het gebied. Het gebied ligt namelijk tussen twee bergen wat zorgt voor een nauwe doorgang. Zodra het hard regende stroomde hier heel veel water uit. Er werd hier een dam gecreëerd en doordat de bouwvakkers ergens moesten slapen werd hier een heel klein gehuchtje opgebouwd van iets minder dan 100 inwoners. Het gebied bij El Chorro is een beschermd roofvogel gebied aangezien er vooral veel gieren rondvliegen.

El Chorro staat vooral bekend om zijn ligging nabij het wandelpad El Caminito del Rey. Nabij het plaatsje liggen de ruïnes van Bobastro. Vroeger woonden hier 20.000 moren die gevlucht waren uit het kalifaat van Cordóba. Uiteindelijk zijn zij christenen geworden en hebben ze een christelijke kerk gebouwd die nog steeds te bewonderen is. Boven het dorpje bevindt zich een rotswand die zeer geliefd is bij mensen over de hele wereld om te klimmen. Er bevinden zich hier tot wel 500 verschillende klimroutes die je kunt maken. Dit geeft het dorpje een bepaald soort sfeer omdat het vooral mensen tussen de 25 en 35 jaar zijn die hier elke dag actief bezig zijn. Er hangt een hele gezellige en rustige sfeer.

De mogelijkheden

  • Wil je meer lezen over plekken in Andalusië? Bekijk dan hier de overzichtspagina.
  • Wil je meer lezen over El Chorro? Download dan hier het landenboek.
  • Wil je lezen hoe je El Chorro kan combineren met onze complete rondreis in Andalusië? Bekijk dan hier de reisinformatie.