Boottocht op de Guadiana rivier

Laag-intensieve activiteit voor natuurtoeristen

Explore Boat tour iconVerkennen: Boottocht, jeeptocht

Hike Icon CoasteeringWandeling: wandelen, varen, rijden, proeven

Intensity Icon CoasteeringIntensiteit: Medium intensiteit

border

Wat is een off-road riviertocht?

De perfecte combinatie tussen het land en de zee: de off-road en rivier ervaring. Deze tour begint met een cruise langs de grens die de perfecte manier zal zijn om te ontspannen. Boot cruisen is zeer recreatief en biedt de perfecte gelegenheid om te ontspannen en los te koppelen. Verderop zal de jeep tour een plezierige ervaring zijn en de deelnemers naar twee unieke plekken brengen.

Ontdek of deze tour iets voor u is!

Deze tocht duurt 6 uur en omvat een geweldige en leuke route met zowel boot varen en jeep rit, als ook eten proeven en bezoeken. Bent u geïnteresseerd in varen langs de natuurlijke Guadiana rivier grens tussen Spanje en Portugal en vervolgens aan boord van een jeep? Bent u geïnteresseerd in een bezoek aan een prachtig dorp en een natuurreservaat? Wilt u enkele heerlijke streekproducten proeven van een plaatselijke boerderij?

Bent u in voor de uitdaging? Boek dan hier deze activiteit!

 

Een unieke ervaring

Deze excursie begint met het inschepen op ons geliefde “Jasmim Flor” cruiseschip aan de kade van Vila Real de Santo António, na een 2 uur durende rondvaart op de Guadiana rivier, langs de Spaans-Portugese grens.

We beginnen stroomafwaarts te varen, voor Vila Real, tot aan de monding. Daarna draaien we de richting om en varen we omhoog, langs het middeleeuwse dorp Castro Marim en de zoutpannen, verspreid over het natuurlijke landschap, waar watervogels nestelen tussen het riet.

Dan volgen Ayamonte, de Internationale Brug en de nieuwe toeristische ontwikkelingen van Costa Isuri en Castro Marim Golf.

Een unieke gelegenheid om enkele van de verschillen tussen Spanje en Portugal te zien.

Twee landen zo dichtbij, maar toch zo verschillend in hun tradities.

Rond de middag, en terug aan land, is het tijd om de off-road ervaring te beginnen.

We bezoeken het natuurreservaat van Sapal Verde, in de buurt van Castro Marim, waar we door de zoutpannen rijden, de flamingo’s bekijken en de fauna van de noordoostelijke Algarve leren kennen. Daarna gaan we naar Castro Marim zelf.

Tijdens deze tocht stoppen we bij een plaatselijke boerderij om heerlijke streekproducten te proeven en – natuurlijk – medronho (arbutuslikeur)

Na een geleid bezoek aan Cacela Velha keren we rond 16.00 uur terug naar het vertrekpunt.

Hoe werkt het?

Deze activiteit duurt ongeveer 6 uur en gaat over de rivier Guadiana, gevolgd door het natuurreservaat van Casto Marim, een bezoek aan Cacela Velha, en vervolgens worden de deelnemers teruggebracht naar San Antonio. Tussen de twee bezoeken is een sessie met streekproducten gepland.

Samenvatting Activiteit

Coasteering Sesimbra 6 uur durende tour

Location Icon Coasteering SesimbraVila Real de Santo António, Guadiana River, Sapal, Cacela Velha

Prijs: €41,5 per persoon

Inclusief & Exclusief

Inclusief

Boot
Verzekering
Proeverij

Exclusief

Overdracht

De activiteit vindt plaats in Faro

Guadiana is een vissersstadje in het Portugese Faro. Het heeft een beschutte baai, gesticht op de heuveltop en een Moors kasteel van de eerste koning van Portugal, D. Alfonso Henriques (1165). De rijkdommen uit de visserij zorgden ervoor dat Faro uitgroeide tot een van de belangrijkste visserijhavens van de regio. Tegenwoordig wordt de zee ook gebruikt voor vele watersporten en is het een zeer geliefde zomerbadplaats.

Sesimbra Beach

Overnachten in de buurt van Faro

Meer van Faro ontdekken? Aan de kust van Faro bevinden zich een aantal prachtige accomodaties om te overnachten tijdens je reis. De accomodaties bevinden zich dichtbij het strand en verschillende restaurants.

Geniet van luxe en comfort met onze Paradores rondreizen

Overnacht bij een Portugese boer in het Ria Formosa natuurpark.

Faro hotel treinrondreis

Overnacht in door ons geselecteerde, karakteristieke accommodaties

Onze andere activiteiten in de regio Faro

Enthousiast geworden? Er is nog veel meer te beleven in Faro! Maak je reis naar Faro compleet met onderstaande activiteiten. Wij kunnen de reis en activiteiten voor je inplannen, zodat je niks hoeft te missen.

Leer hoe je het beroemde Cataplana gerecht maakt

Maak een boottocht op de Rio Formosa

Wine Tasting PortugalEen wandeling en proeverij in het natuurpark Arrábida

Reisorganisatie Barrio Life – Reizen op maat naar Portugal

Ben je jezelf aan het oriënteren op een reis naar Portugal? We zijn je graag van dienst om een reis voor je te maken op maat, waarbij je je gewenste verblijfsplaatsen door kan geven en activiteiten die je leuk lijkt. We doen je dan een vrijblijvend voorstel tegen een scherpe prijs, inclusief ons routeboek boordevol met tips en bezoeksuggesties die je niet in de reisboeken vindt. Stuur ons een chat bericht, een e-mail of bel ons en dan helpen we je graag verder.

Of… laat een reis op maat maken door onze reisspecialist en neem Sesimbra mee in je reis.

maatwerk