Geleid bezoek aan de zoutvelden, de vismarkt en het oude centrum

Laagintensieve activiteit voor cultuur-erfgoedtoeristen

Explore Boot tour icoonExplore: Boot en zoutveld

Hike Icoon CoasteeringHike: Boot varen, zien, leren, verkennen

Intensiviteit Icoon CoasteeringIntensiviteit: Large intensiteit

Moliceiro-boats-in-aveiro

Wat is een boottocht – en zoutveldtocht?

Een boottocht is de perfecte manier om een uurtje door te brengen. Het is een ontspannende activiteit waarbij u niet alleen kunt recreëren, maar ook een stad kunt leren kennen. Het water van het kanaal weerspiegelt de zon en zacht licht werpt een lichtje op de gevel van een groot oud herenhuis. De gondelachtige boot glijdt langs geplaveide scheepshellingen, weelderige parken en sierlijke art nouveau herenhuizen, de drukte voor zijn naar een onontdekt Europees juweeltje.

De boten werden gebruikt voor het verzamelen van zeewier, dat een lokale meststof was. De boten zijn groter dan hun Italiaanse tegenhangers en een rondleiding kan door iedereen worden geboekt.

Het bezoek aan de zoutvelden zal laten zien hoe belangrijk zout in andere tijden was, hoe anders het tegenwoordig is en hoe een zoutpan wordt onderhouden.

Bezoek de stad Aveiro op een typische traditionele boot. Vaar door de belangrijkste grachten van de stad en leer alles over het artistieke erfgoed van de stad terwijl u een originele ervaring beleeft. Aveiro is een populaire toeristische bestemming, beroemd om zijn grachten, Nouveau-architectuur en kleurrijke Moliceiros boten. De stad ligt aan de rand van de Ria de Aveiro, een zoutwaterlagune waar van oudsher zeewier, zout en vis wordt gekweekt.

Aveiro is een welvarende stad, niet alleen beroemd om zijn Art Nouveau en religieuze gebouwen, maar ook om zijn authentieke visserswijk en bloeiende universiteit. Aveiro heeft alles: de prachtige stranden van Costa Nova, de pijnboombossen van het Reserva Natural da Dunas de Sao Jacinto en Passadicos Ria de Aveiro waar de loopbrug aan de zuidkant van de lagune schilderachtig is. De kanalen van Aveiro verbinden de stad met de lagune Ria de Aveiro en de vele traditionele boten vergelijken de stad vaak met Venetië.

De stad heeft ook een indrukwekkend winkelgebied en staat bekend om de productie van keramiek en software.

Ontdek of deze tour iets voor u is!

Een boottocht is een activiteit die leren combineert met plezier en een onvergetelijke ervaring. Bent u geïnteresseerd in een gondelvaart in Aveiro? Ben je geïnteresseerd om alles over de stad te leren en daarna naar de zoutvelden te gaan?

Durf je de uitdaging aan? Boek dan hier deze activiteit!

Een unieke ervaring

Moliceiro boottocht, een bezoek aan de kanalen van de stad Aveiro. Tijdens deze tocht leert u Aveiro en de Ria kennen, de mensen, de geschiedenis en de tradities. De kalmte van het water van de binnenkanalen staat garant voor een ontspannende tocht die degenen die hem meemaken zal betoveren. De Moliceiro, ooit gebruikt voor het oogsten van moliço, wordt nu gebruikt als vervoermiddel voor de vele toeristen die Aveiro bezoeken. Bezoek de grachten van de stad en bekijk het natuurlijke en gebouwde erfgoed, de Art Nouveau gevels en de moderne gebouwen in perfecte harmonie met het verleden.

Het thema bezoek “Het Zout” Aveiro, heeft een duur van 45 minuten, onder begeleiding van een gids, waar u kunt leren over de zoutziederijen van de Ria de Aveiro en het productieproces van zout van Aveiro. Tijdens de bezoeken aan de zoutziederij wordt duidelijk hoe belangrijk zout in andere tijden was, hoe anders het tegenwoordig is en hoe een zoutpan wordt onderhouden. De productie loopt van maart tot september. Afhankelijk van het seizoen kan de bezoeker de verschillende fasen van de zoutproductie meemaken.

Hoe gaat het in zijn werk

Deze activiteit duurt ongeveer 45 minuten en neemt u mee over de belangrijkste kanalen van de stad. Nadat u aan boord bent gestapt van de traditionele Moliceiro of Marcantel, neemt onze gecertificeerde gids u mee op een tocht door de belangrijkste grachten van Aveiro. Onderweg ontdekt u alles over de kunstzinnige, verrijkende en historische erfenis van de stad.

Besteed zeker aandacht aan de details rond de grachten. Let op de ingewikkelde architectuur en de unieke sporen van art-nouveaugebouwen. Maak kennis met de tradities van de zoutwinning en de sterke verbondenheid van de regio met de zee.

Deze unieke en diverse stad zal u zeker boeien!

Samenvatting Activiteit

Coasteering Sesimbra 1 uur

Location Icon Coasteering Sesimbra Aveiro

Prijs: €14

Inclusief & Exclusief

Inclusief

Gids
Boottocht

Bezoek zoutvelden

 

Exclusief

Maaltijden
Drankjes
Andere diensten
Persoonlijke uitgaven

De activiteit vindt plaats in Coimbra

Coimbra is een stad en een gemeente in het midden van Portugal. In de Romeinse tijd was Coimbra een nederzetting met de naam Aeminium, een aquaduct en een cryptoporticus zijn hier het bewijs van.

In 1290 werd de Universiteit van Coimbra opgericht, de eerste in Portugal. Hier dragen ze nog steeds zwarte mantels als uniform, die de Harry Potter boeken inspireerden. De stad heeft ook een aantal moderne monumenten die een bezoek waard zijn, zoals de voetgangersbrug Ponte Pedonal Pedro e Inês en het Paviljoen Centro de Portugal.

coimbra uni.png

Coimbra, Portugal

coimbra

Overnachten in de buurt van Coimbra

Meer van Coimbra ontdekken? Aan de kust van Coimbra bevinden zich een aantal prachtige accomodaties om te overnachten tijdens je reis. De accomodaties bevinden zich dichtbij het strand en verschillende restaurants.

Verblijf in leuke stadshotels tijdens een stedenrondreis inclusief Coïmbra

Pousada in Coïmbra

Geniet van luxe en comfort bij onze Pousada rondreizen

Hotelkamer in Coïmbra.

Overnacht in door ons geselecteerde, karakteristieke accommodaties

Onze andere activiteiten in de regio Coimbra

Enthousiast geworden? Er is nog veel meer te beleven in Coimbra! Maak je reis naar Coimbra compleet met onderstaande activiteiten. Wij kunnen de reis en activiteiten voor je inplannen, zodat je niks hoeft te missen.

Stoere jeepsafari langs ruïnes en stranden van het Arrábida park

Fado muzikanten

Luister naar de verrukkelijke Fado muziek

Wandelpad in Coïmbra.Bewonder de fauna en flora van Bussaco park

Reisorganisatie Barrio Life – Reizen op maat naar Portugal

Ben je jezelf aan het oriënteren op een reis naar Portugal? We zijn je graag van dienst om een reis voor je te maken op maat, waarbij je je gewenste verblijfsplaatsen door kan geven en activiteiten die je leuk lijkt. We doen je dan een vrijblijvend voorstel tegen een scherpe prijs, inclusief ons routeboek boordevol met tips en bezoeksuggesties die je niet in de reisboeken vindt. Stuur ons een chat bericht, een e-mail of bel ons en dan helpen we je graag verder.

Of… laat een reis op maat maken door onze reisspecialist en neem Sesimbra mee in je reis.

maatwerk