Boottocht over het Alqueva meer

Actieve activiteit voor sportieve reizigers in het binnenland van Portugal

Explore Boot tour icoonExplore: ontspannend en actief over het water

Intensiviteit Icoon CoasteeringIntensiviteit: Niet zeer intensief, geschikt vanaf elke leeftijd.

aleuva boottocht 2

De vaartocht?

De vaartocht begint in de vaarhaven bij het oude vestingstadje Monsaraz. Hier verzamelt zich iedereen om te gaan vertrekken. Elke groep is anders en de tocht wordt apart aangepast na wens van de bezoekers. Rondvaren op het meer en tijdens de tocht aanmeren bij verschillende hoogtepunten is zeker allemaal mogelijk!

In het verre zuiden van het meer ligt de grote Alqueva stuwdam. Dit is een van de grootste stuwdammen van Europa en dit maakt het Alqueva meer een kunstmatig meer, naast de stuwdam is er parkeergelegenheid om vervolgens te genieten van het prachtige uitzicht.

Het noorden van het meer grenst met Spanje en met de boot vanuit Monsaraz is dit slechts een klein stukje varen.

De regio heeft een interessante ontwikkeling meegemaakt, waar vroeger veel olijfboomvelden, droge vlakten en steeneiken stonden zien we nu een prachtig groot meer met volop leven onderwater.

Ontdek hier de Ajentejo regio!

Rondom het Alqueva meer

Aan de oevers van het meer zijn een aantal prachtige historische hoogtepunten te aanschouwen zoals de kastelen van Juromenha, Monsaraz, Alandroal, Terena, Mourao en Moura. Ook is het dorpje Luz erg interessant, dit dorpje werd namelijk na de aanleg van de dam overstroomt en gezonken en is daarom herbouwt. In het museum van Luz is alles te zien over deze gebeurtenis. De boottocht kan aangepast worden naar jouw voorkeur. In ongeveer twee uur tijd is er veel te zien en elke trip is op basis van eigen voorkeuren.

Hoe gaat het in zijn werk

De tocht duurt ongeveer 2 uur. Iedereen verzamelt zich in het haventje bij Monsaraz om vervolgens op de boot te stappen. Tijdens de boottocht kan er worden bepaald wat de aanmeerlocaties zullen zijn, wat interessante bestemmingen zijn of hoe de tocht zal verlopen. Natuurlijk kan de stuurman ook met fantastische tips komen!

Samenvatting Activiteit

Coasteering Sesimbra 2 uur durende tocht

Location Icon Coasteering Sesimbra Praia Fluvial de Monsaraz

Prijs: €23,75 per Persoon

Inclusief & Exclusief

Inclusief

Boot
Verzekering
Kapitein
Gids

Exclusief

Lunch
Transfer
Zwemkleding
Zonnebrand
Handdoek

De activiteit vindt plaats in de Alentejo regio

De eindeloze vlakten van de Alentejo beginnen bij de Taag. Meer naar het noorden is het landschap groener, terwijl het zuiden wordt gekenmerkt door de zon, de hitte en een langzaam levensritme. Dat is de Alentejo.

Overnachten in de regio

Meer van Sesimbra ontdekken? Aan de kust van Sesimbra bevinden zich een aantal prachtige accomodaties om te overnachten tijdens je reis. De accomodaties bevinden zich dichtbij het strand en verschillende restaurants.

Geniet van luxe en comfort met onze Paradores rondreizen

Ervaar Málaga en andere leuke plekken in Andalusië met onze treinrondreis

Overnacht in door ons geselecteerde, karakteristieke accommodaties

Onze andere activiteiten in de regio

Enthousiast geworden? Er is nog veel meer te beleven! Maak je reis compleet met onderstaande activiteiten en bezoek het Arrábida natuurpark. Wij kunnen de reis en activiteiten voor je inplannen, zodat je niks hoeft te missen.

Jeep SafariStoere jeepsafari langs ruïnes en stranden van het Arrábida park

Boat Tour Varen en Snorkelen

Varen en snorkelen door het Arrábida park met een privé boot

Wine Tasting PortugalEen wandeling en proeverij in het natuurpark Arrábida

Reisorganisatie Barrio Life – Reizen op maat naar Portugal

Ben je jezelf aan het oriënteren op een reis naar Portugal? We zijn je graag van dienst om een reis voor je te maken op maat, waarbij je je gewenste verblijfsplaatsen door kan geven en activiteiten die je leuk lijkt. We doen je dan een vrijblijvend voorstel tegen een scherpe prijs, inclusief ons routeboek boordevol met tips en bezoeksuggesties die je niet in de reisboeken vindt. Stuur ons een chat bericht, een e-mail of bel ons en dan helpen we je graag verder.

Of… laat een reis op maat maken door onze reisspecialist en neem Sesimbra mee in je reis.

maatwerk