Bijzonder dineren in Marrakech – 4x Marokkaans eten met een twist

Er is niks romantischer dan met z’n tweeën uiteten. Maak het zelf nog net wat mooier door deze prachtige restaurants te bezoeken. Ontdek hoe een spectaculair uitzicht over Marrakech, een magisch gevoel kan geven. Proef van de lokale, Marokkaanse gerechten terwijl je geniet van elkaar. Hieronder zijn 5 prachtige restaurantjes in Marrakech uitgelicht, die je hierbij zeker een handje helpen.

 

 

 1 Nomad restaurant: prachtig uitzicht vanaf het dakterras

Wat het Nomad restaurant zo bijzonder maakt zijn de verschillende verdiepingen die allemaal over een dakterras beschikken. Naast het prachtige uitzicht dat zich uitstrekt tot aan het eind van de prachtige stad, worden er ook veel verschillende Marokkaanse gerechten geserveerd. Zelfs voor de vegetariërs, pescotariërs en carnivoren onder ons is er genoeg keuze. De gerechten bestaan vooral uit herzieningen van traditionele gerechten en internationale gerechten met een vleugje Marokkaanse lokaliteit. De perfecte plek dus om het Marokkaanse eten te leren kennen op jouw manier.

 

 

 

2 Le Jardin: diner midden in het groen

Dineer in een prachtige tuin met maar liefst drie verdiepingen. Doordat het restaurant omringt is door groene planten en bomen, kom je in een soort oase van rust terecht. Bij dit restaurant kan je ervoor kiezen om allerlei kleine hapjes te bestellen en deze samen te delen. Er zijn uiteraard ook grotere, Marokkaanse maaltijden waar je voor kunt kiezen! Voor degene die echt voor hun rust komen is het ook leuk om te weten dat het restaurant geen alcohol schenkt, dus geen last van luidruchtige toeristen. 

 

 

 

 

3 Mooie restaurants in Marrakech: La Famille 

Geen foto maken bij dit restaurantje is bijna onmogelijk. Door de traditionele versieringen ontstaat er een magische sfeer. Eet hier dan ook lokale gerechten die de kok vers voor je klaarmaakt. De gerechten kunnen biologisch en vegetarisch geserveerd worden, er is dus voor ieder wat wils! Wij raden aan om wel even van te voren te reserveren voor een plekje, het is namelijk een geliefd restaurant onder de bevolking. Proef de verschillende, Marokkaanse specerijen midden in tussen de groene natuur!

 

 

 

 

 

4 Dineer met een uitzicht: Le Foundouk

De inrichting van het restaurant is volledig in Frans-koloniale en Marokkaanse stijl, wat het een sfeervol tafereel maakt. Net als Nomad heeft dit restaurant meerdere verdiepingen met één groot dakterras waar je kan genieten van de meest exotische cocktails. Het eten wat wordt geserveerd is een mix tussen Marokkaans en internationaal eten. Mocht je dus even willen genieten van eten wat je meer bekend is, is dat geen probleem! Verder is het belangrijk om van te voren te reserveren zodat je zeker bent van een plekje.

 

 

 

 

5 Mooie restaurants in Marrakech: Le Marocain

Het restaurant is een ode aan de gastvrijheid die het land biedt voor haar toeristen. De mensen worden ontvangen als vrienden in een warme sfeer. Dat willen de eigenaren overbrengen door middel van het lekkere eten en de sfeer in het restaurant. De kruiden en groenten komen rechtstreeks uit de eigen tuin, wat het eten extra vers maakt. Voel je als een koning in Marokko terwijl je dineert in een grote fluwelen stoel waarmee het restaurant volstaat.