Bezoek Ifrane: een Marokkaans alpendorp

Bezoek Ifrane: een Marokkaans alpendorp

 

Ifrane is gelegen tussen Azrou en Fez in de Midden-Atlas, op een hoogte van 1650 meter. Vanwege haar hoogte ervaart zij sneeuw in de wintermaanden en een koel klimaat in de zomer. Volgens de laatste telling in 2004 beschikt de stad over 13.074 inwoners. De officiële spreektaal is ‘Tamazight’; een regionale Berbertaal.

Ifrane is gebouwd rond 1930 door de Fransen die er een skioord van wilden maken zoals in de Alpen. De bouwstijl van het pittoreske stadje is dan ook erg Europees waardoor het op een werkelijk alpendorp lijkt. In de stad heeft koning Mohammed VI van Marokko een paleis waar hij vooral in de zomer komt.

In Tamazight betekent ‘ifran’ grotten. Dit verwijst naar een in de 16e eeuw nabijgelegen dorp die voor een lange tijd uit grotwoningen, uitgehold uit een kalksteen muur, bestond. Pas in de laatste vijftig jaar bouwt men huizen boven de grond. De grotten die nu onder de huizen liggen, worden nog steeds gebruikt als voerbak voor dieren of voor opslag.

Ifrane heeft een geweldige natuur met onder andere grotten, bossen en bergen waar je heerlijk kunt ronddwalen. De vele wandelpaden behoren tot de mooiste van het land en de rijke verscheidenheid aan wilde dieren zal je gezelschap houden tijdens al je tochten. Naast de prachtige flora en fauna van deze stad, is er ook nog de mogelijkheid wat bezienswaardigheden te bezoeken. De Al-Akhawayn universiteit is een van de meest prestigieuze universiteit van Marokko, waar vooral de rijke elite studeren. Daarnaast bevindt zich er een stenen beeld van een leeuw die als eerbetoon staat voor de inmiddels uitgestorven Atlas leeuw.

 

Meer weten over Ifrane en lokale tips ontvangen?
Als je een reis bij ons boekt informeren we je over de leukste bezienswaardigheden om te bezoeken, de lekkerste restaurantjes om te eten en de verborgen plekken van de gebaande paden. Plannen om naar Marokko te gaan? Wij zijn specialist en bieden voordelige rondreizen en op maat gemaakte reizen aan! Bekijk hier onze Marokko rondreizen, of stuur ons een e-mail met je reiswensen naar info@barrio-life.nl.