Bezoek Erfoud en maak een directe reis naar de woestijn

Bezoek Erfoud en maak een directe reis naar de woestijn

 

Erfoud ligt in de provincie Errachidia en is gelegen in het woestijnlandschap van de Sahara. Het dorp is een van de belangrijkste oases van Marokko. Het water is afkomstig van de wadi (rivier). Rond Erfoud staan meer dan een miljoen palmbomen.

Het dorp werd rond 1920 nieuwgebouwd door de Fransen. Arabieren waren toen in de meerderheid maar naarmate de toeristenindustrie zich ontwikkelde, begonnen veel Berbers rond 1990 naar de stad te komen.

Erfoud is bekend als de ‘gate’ van de Saharawoestijn omdat het dicht bij de Erg Chebbi duin ligt. Vanaf dit dorp kun je dan ook een directe reis maken naar de duinen.

De zouk van Erfoud mag je zeker niet overslaan tijdens je bezoek aan het dorp. De markt heeft een twist van Afghaanse looks en sfeer maar verder echt authentiek Marokkaans. Op zaterdagochtend om 08:00 kun je het best gaan. Erfoud staat bekend om haar kostbare en unieke fossielen. 500 miljoen jaar geleden lag de Sahara onder water. Aan de rand van Erfoud vind je indrukwekkende fossiel gevulde marmeren werkplaatsen. Ook kun je andere soorten fossiele vinden, zoals trilobieten en ammonieten. De Borj-Est is de heuvel waarop je uitzicht hebt over de hele stad (zeker tijdens zonsondergang!). De top is bezet door militairen en strategisch gebouwd.

 

Meer weten over Erfoud en lokale tips ontvangen?
Als je een reis bij ons boekt informeren we je over de leukste bezienswaardigheden om te bezoeken, de lekkerste restaurantjes om te eten en de verborgen plekken van de gebaande paden. Plannen om naar Marokko te gaan? Wij zijn specialist en bieden voordelige rondreizen en op maat gemaakte reizen aan! Bekijk hier onze Marokko rondreizen, of stuur ons een e-mail met je reiswensen naar info@barrio-life.nl.