Bezoek de warmwaterbronnen van Moulay Idriss

Bezoek de warmwaterbronnen van Moulay Idriss

 

Moulay Idriss (of Moulay Idriss Zarhoun) is een kleine stad ten noorden van de stad Meknes. De stad is vernoemd naar de sultan Idriss I en wordt gezien als heilig. In 2004 had de stad 12.611 inwoners.

Idriss I kwam aan in 789. Hij bracht de islam met zich mee en hij richtte een nieuwe dynastie op. Deze dynastie was de dynastie van de Idrissiden. Tegenwoordig is Moulay Idriss een bedevaartsplaats voor sommige Marokkanen omdat een van de nakomelingen van de islamitische profeet hier ligt begraven. Ook is het een belangrijke plek voor de mensen die behoren tot de Idrissiden stam.

Wist je dat Moulay Idriss een hele lange tijd verboden is geweest voor niet-moslims. Pas vanaf 1916 kunnen ook niet-moslims het stadje bezoeken en vanaf 2005 mochten niet-moslims pas overnachten in het stadje. Echter zijn sommige plaatsen nog wel verboden voor niet-moslims, zoals de moskeeën.

Moulay Idriss is in het bezit van oude Romeinse warmwaterbronnen. Je kunt ze vinden op tien minuten lopen en ze liggen gelegen tussen de heuvels. De twee baden zijn gebouwd in de uitlopers van de berg Zerhoune. In de warmwaterbronnen kun je heerlijk zwemmen. In het dal tussen de twee ‘kamelenbulten’ ligt het graf van de sultan Moulay Idriss. Je herkent het graf aan de opvallende groene dakpannen en de minaret met groene tegels, waarop korenverzen staan.

 

Meer weten over Moulay Idriss en lokale tips ontvangen?
Als je een reis bij ons boekt informeren we je over de leukste bezienswaardigheden om te bezoeken, de lekkerste restaurantjes om te eten en de verborgen plekken van de gebaande paden. Plannen om naar Marokko te gaan? Wij zijn specialist en bieden voordelige rondreizen en op maat gemaakte reizen aan! Bekijk hier onze Marokko rondreizen, of stuur ons een e-mail met je reiswensen naar info@barrio-life.nl.