Bezoek de palmoase van Tinghir

Bezoek de palmoase van Tinghir

 

Tinghir of Tinerhir is een stad in de regio Drâa-Tafilalet, ten zuiden van de Hoge Atlas en ten noorden van de Kleine Atlas in het zuidoosten van Marokko. Het is de hoofdstad van de provincie Tinghir. De naam verwijst oorspronkelijk naar de uitlopers van het Atlasgebergte. Er wonen +/- 45.000 mensen.

Koning Mohammed VI gaf op 21 januari 2009 zijn goedkeuring om van Tinghir een administratief centrum te maken, een initiatief dat tegemoetkwam aan de behoeften van zijn inwoners; het biedt een juridisch en institutioneel kader voor de hervorming van territoriaal bestuur op basis van goed bestuur en lokaal zelfbestuur.

Wist je dat de palmoase, dicht en wijdverspreid, wordt geïrrigeerd door een netwerk van leidingen en irrigatiekanalen? Incidentele zware regenbuien worden binnen enkele dagen opgevangen.

Bij de Todra vallei in de buurt van Tinghir (Tinerhir) ligt een ksar. Een ksar is een oude Berber dorpskern die bestaat uit verschillende huizen voor families die er al generaties lang wonen. De huizen zijn door deels overdekte gangenstelsel met elkaar verbonden. De ksar bij Tinghir is meer dan

600 jaar oud en wordt nog door enkele families bewoond. Het is prachtig gelegen naast een groene, koele oase met amandelpalmen met uitzicht op het Atlasgebergte. De Todra-oase is een van de mooiste in Marokko. Het is zeker de moeite waard om een kleine wandeling te maken tussen de grote palmbomen, de heldere rivier en de vele kleine grachten. Je zult ook zien hoe de landbouw hier wordt gedaan. Steek de rivier over naar de andere kant en verken een verlaten Berbers dorp.

 

Meer weten over Tinghir en lokale tips ontvangen?
Als je een reis bij ons boekt informeren we je over de leukste bezienswaardigheden om te bezoeken, de lekkerste restaurantjes om te eten en de verborgen plekken van de gebaande paden. Plannen om naar Marokko te gaan? Wij zijn specialist en bieden voordelige rondreizen en op maat gemaakte reizen aan! Bekijk hier onze Marokko rondreizen, of stuur ons een e-mail met je reiswensen naar info@barrio-life.nl