Bezoek Casablanca en haar vele bezienswaardigheden

Bezoek Casablanca en haar vele bezienswaardigheden

 

Casablanca ligt in het westen van Marokko. De letterlijke vertaling van de stad is ‘Wit Huis’. Casablanca staat namelijk betekent om haar witte gebouwen. De stad heeft ruim 3,3 miljoen inwoners en is daarmee de grootste stad van Marokko. Het is tevens de belangrijkste haven van het land.

Casablanca heeft heel lang Anfa geheten en is in verschillende handen geweest, waaronder de Berbers en de Islamieten. De Spanjaarden kregen uiteindelijk het recht om een commercieel centrum van de stad te maken en gaven de stad haar huidige naam. De Fransen hebben vanaf 1912 ervoor gezorgd dat Casablanca echt groot werd en een belangrijke handelsstad werd.

De film Casablanca is vernoemd naar de stad in Marokko. Maar wist je dat de film helemaal niet op is genomen in Casablanca zelf? Het is ergens ver weg opgenomen, namelijk in een Hollywood studio. Wel is er een Rick’s Café te vinden. Het is dan wel niet het café uit de film, maar het werd geopend om die uit de film te herscheppen.

De 200-meter hoge minaret maakt de Hassan II Moskee het hoogste religieuze gebouw ter wereld. Na Mekka is het de grootste moskee ter wereld. Er is er enorme gebedszaal en verder vind je er een museum, een bibliotheek, een Koranschool en een badruimte. De oude Medina is het historisch stadscentrum van Casablanca en is deels door een muur omsloten. De Medina is centraal gelegen naast het belangrijkste marktplein en ligt dicht bij de zee. Het is leuk om rond te dwalen door de steegjes en je kunt de vele winkeltjes en cafés bezoeken. Het Joods Museum is ontzettend bijzonder omdat het de enige is in zijn soort binnen de islamitische wereld. Het museum is te vinden net buiten de stad, in de wijk Oasis.

 

Meer weten over Casablanca en lokale tips ontvangen?
Als je een reis bij ons boekt informeren we je over de leukste bezienswaardigheden om te bezoeken, de lekkerste restaurantjes om te eten en de verborgen plekken van de gebaande paden. Plannen om naar Marokko te gaan? Wij zijn specialist en bieden voordelige rondreizen en op maat gemaakte reizen aan! Bekijk hier onze Marokko rondreizen, of stuur ons een e-mail met je reiswensen naar info@barrio-life.nl.