Wandeling met geiten door de natuur

Laagintensieve activiteit voor openluchttoeristen

Explore Boat tour iconExplore: Geitenboerderij

Hike Icon CoasteeringHike: Wandelen, uitleg natuur, picknick eten

Intensity Icon CoasteeringIntensiviteit: Lage intensiteit

pexels-los-muertos-crew-8838137

Wat is een geitenboerderij bezoeken?

Het bezoeken van een geitenboerderij is een van de leukste activiteiten. Het is ontspannend door de omringende natuur en de vredige sfeer, terwijl het ook vermakelijk is omdat geiten vriendelijke dieren zijn die zich heel goed gedragen in de buurt van mensen.

Het succes van Algarve ligt in de geschiedenis van het land zelf. De Portugezen begonnen in de 15e eeuw aan een epische reis die hen ertoe bracht mensen en andere culturen te ontdekken en te worden wat ze nu zijn. Algarve ontvangt elk jaar een enorm aantal bezoekers vanwege het brede palet van het aanbod. De stranden hier zijn van hoge kwaliteit en het zand strekt zich uit zo ver het oog reikt, omlijst door gouden kliffen. De oceaan heeft een saffierkleur en het water is altijd kalm en warm. Na de zee biedt Algarve bergen die de natuur ontvouwen en een rustige plek waar mensen in harmonie leven en tradities in ere houden.

Alcoutim is een schilderachtig stadje op de grens tussen Spanje en Lissabon, gelegen aan de rivier Guadiana. Alcoutim heeft een lange geschiedenis en floreert tegenwoordig dankzij de visserij en de ambachtelijke activiteiten, en het toenemende aantal toeristen.

De belangrijkste bezienswaardigheden van de stad zijn het 14e-eeuwse Moorse kasteel, Castelo de Alcoutim, dat bezoekers een spectaculair uitzicht over de rivier biedt en een klein archeologisch museum dat de geschiedenis van de plaats schetst.

Alcoutim is werkelijk een schat, want het ligt te midden van prachtige groene heuvels en is de perfecte combinatie tussen natuur, geschiedenis en rust. De stad ligt op slechts 30 minuten rijden van Algarve.

Ontdek hier of geitenboerderij bezoeken bij jou past!

Bent u geïnteresseerd om tijd door te brengen met dieren, omringd door de natuur? Bent u geïnteresseerd in een picknick met natuurlijke streekproducten? Bent u geïnteresseerd in uitleg over de natuur?

Durf je de uitdaging aan? Boek dan hier deze activiteit!

Een unieke ervaring

Tijdens deze activiteit wandelt u door de natuur, samen met de geiten en de herder. U krijgt de kans om met de geiten te spelen terwijl de herder u uitleg geeft over de natuur. Aan het eind wordt er een picknick geserveerd met lokale producten zoals honing, verse geitenkaas, zelfgebakken brood, jam, wijn en sap.

Hoe gaat het in zijn werk

De activiteit duurt ongeveer 3 uur en u zult veel leren van de herder, plezier hebben met de geiten en aan het eind een gezonde picknick eten. Geiten zijn vriendelijk en interactief, omdat ze de eerste gedomesticeerde dieren waren en ze duizenden jaren de tijd hebben gehad om mensen te begrijpen en op hen te reageren door middel van oogcontact, gebaren en lichaamstaal.

Samenvatting Activiteit

Coasteering Sesimbra 3 uur durende tocht

Location Icon Coasteering Sesimbra Alcoutim, Algarve

Prijs: €32 per Persoon

Inclusief & Exclusief

Inclusief

Wandeling

Geit interactie
Picknick met lokale producten
Natuur uitleg

 

 

Exclusief

De activiteit vindt plaats in Costa Vicentina

De Costa Vicentina is een nationaal park in het uiterste zuidwesten van Portugal. Het park omvat 74.786 hectare landoppervlakte en een smalle zee strook van ongeveer twee kilometer breed. Daarnaast heeft het park de grootste kustlijn van heel Europa.

Sesimbra Beach

Costa Vicentina, Algarve

Overnachten in de buurt van Costa Vicentina

Meer van Costa Vicentina ontdekken? Aan de kust van Costa Vicentina bevinden zich een aantal prachtige accomodaties om te overnachten tijdens je reis. De accomodaties bevinden zich dichtbij het strand en verschillende restaurants.

Ontspan je tijdens een retraite in de natuur van de Costa Vicentina en andere natuurparken

Geniet van luxe en comfort bij onze luxe rondreizen

Overnacht in door ons geselecteerde, karakteristieke accommodaties

Onze andere activiteiten in de regio Sesimbra

Enthousiast geworden? Er is nog veel meer te beleven in Sesimbra! Maak je reis naar Sesimbra compleet met onderstaande activiteiten en bezoek het Arrábida natuurpark. Wij kunnen de reis en activiteiten voor je inplannen, zodat je niks hoeft te missen.

Doe mee aan een spectaculaire fietstocht en krijg je dosis lichaamsbeweging

Ga mee met een geweldige jeep tour

wandelen in MonchiqueWandelen en trektochten maken langs de kust van de Algarve

Reisorganisatie Barrio Life – Reizen op maat naar Portugal

Ben je jezelf aan het oriënteren op een reis naar Portugal? We zijn je graag van dienst om een reis voor je te maken op maat, waarbij je je gewenste verblijfsplaatsen door kan geven en activiteiten die je leuk lijkt. We doen je dan een vrijblijvend voorstel tegen een scherpe prijs, inclusief ons routeboek boordevol met tips en bezoeksuggesties die je niet in de reisboeken vindt. Stuur ons een chat bericht, een e-mail of bel ons en dan helpen we je graag verder.

Of… laat een reis op maat maken door onze reisspecialist en neem Sesimbra mee in je reis.

maatwerk