Regio Douro vallei bezoeken

De Douro regio is genoemd naar de rivier die vanuit Spanje door het binnenland van Portugal naar de stad Porto genoemd. Halverwege tussen Porto en de Spaanse grens ligt het schilderachtige plaatsje Pinhao en het stadje Peso da Regua. We noemen deze regio de Douro regio, een regio met glooiende bergen rondom een slingerende blauwe rivier. Rondom de rivier liggen grote druivenvelden en Quinta ́s boerderijen. Deze schilderachtige plek is voor iedereen die Noord-Portugal bezoekt een hoogtepunt.

Natuurliefhebbers merken op dat de omgeving wel door menselijke hand is gecultiveerd. Echter een boottocht over de rivier en een verblijf op een oude boerderij met een wandeling tussen druivenvelden maakt veel goed. Cultuurliefhebbers zullen een wijnbodega willen bezoeken en er is een kasteelstadje in de buurt. Alsmede zijn er prehistorische rotstekeningen te bezoeken op 1,5 uur rijden. Families met kinderen kunnen een jeeptocht maken, een bezoek aan dorpjes maken of per kajak over de rivier varen.

Wil je meer weten over een bezoek aan de Douro vallei?

Wil je meer te weten komen over deze bestemming?

Neem dan contact op met onze Portugal specialist

Ben je geïnteresseerd geraakt in deze bestemming?

Bekijk dan onze Portugal reizen

Or… have a trip tailor -made by our travel specialist and include a visit to the Douro Valley in your trip.

maatwerk

Regio Douro vallei bezoeken

De Douro regio is genoemd naar de rivier die vanuit Spanje door het binnenland van Portugal naar de stad Porto genoemd. Halverwege tussen Porto en de Spaanse grens ligt het schilderachtige plaatsje Pinhao en het stadje Peso da Regua. We noemen deze regio de Douro regio, een regio met glooiende bergen rondom een slingerende blauwe rivier. Rondom de rivier liggen grote druivenvelden en Quinta’s boerderijen. Deze schilderachtige plek is voor iedereen die Noord-Portugal bezoekt een hoogtepunt.

Natuurliefhebbers merken op dat de omgeving wel door menselijke hand is
gecultiveerd. Echter een boottocht over de rivier en een verblijf op een oude boerderij met een wandeling tussen druivenvelden maakt veel goed. Cultuurliefhebbers zullen een wijnbodega willen bezoeken en er is een kasteelstadje in de buurt. Alsmede zijn er prehistorische rotstekeningen te bezoeken op 1,5 uur rijden. Families met kinderen kunnen een jeeptocht maken, een bezoek aan dorpjes maken of per kajak over de rivier varen.

Wil je meer weten over een bezoek aan de Douro vallei?

Wil je meer te weten komen over deze bestemming?

Ben je geïnteresseerd in deze bestemming?

Of… laat een reis op maat maken door onze reisspecialist en neem een bezoek aan de Douro vallei mee in je reis.