Arouca vallei en Paiva rivier

De Paiva-rivier loopt stroomt vanuit het binnenland van Portugal, ten Noordoosten van de stad Viseu, in de Douro rivier. Tezamen met het naastgelegen Arouca natuurgebied en de kronkelende Dourorivier, is dit een ideale plek voor een verblijf van meerdere nachten of een stop op de weg tussen Aveiro en Porto of van Porto naar het Douro achterland bij Pinhao.

De Arouca regio is genaamd naar het natuurpark Arouca geopark. Deze streek ligt wat van de kust af, tussen Aveiro en Porto stad. De Paiva rivier stroomt hier door een smal dal waar een houten vlonderpad is gemaakt langs de rivier. Alsmede is de plek ideaal voor kajakken, raften, suppen en zwemmen. Naast de rivier en het wandelpad, kan je de rivierstrandjes van de Douro rivier bezoeken voor zonnen en zwemmen.
Het natuurpark biedt wandeltochten door de hooglanden en mountainbiken is ook mogelijk. Het strand Espinho ligt ook niet ver af, waardoor de regio een geschikte ligging biedt om verschillende uitstapjes te maken. De regio is aan te raden voor stellen met interesse in natuur en wandelen, alsmede families met tieners. De leuke wateractiviteiten zijn ideaal voor de periode juni t/m september. Het wandelpad is echter het gehele jaar open. Cultuurliefhebbers kiezen het beste voor óf het schilderachtige Aveiro of bruisend Porto stad.

Wil je meer te weten komen over deze bestemming?

Neem dan contact op met onze Portugal specialist

Ben je geïnteresseerd geraakt in deze bestemming?

Bekijk dan onze Portugal reizen

Or… have a tailor-made trip made by our travel specialist and include the Arouca valley and Paiva river in your trip.

maatwerk

Arouca vallei en Paiva rivier

De Paiva-rivier loopt stroomt vanuit het binnenland van Portugal, ten Noord-oosten van de stad Viseu, in de Douro rivier. Tezamen met het naastgelegen Arouca natuurgebied en de kronkelende Dourorivier, is dit een ideale plek voor een verblijf van meerdere nachten of een stop op de weg tussen Aveiro en Porto of van Porto naar het Douro achterland bij Pinhao.

De Arouca regio is genaamd naar het natuurpark Arouca geopark. Deze streek ligt wat
van de kust af, tussen Aveiro en Porto stad. De Paiva rivier stroomt hier door een smal
dal waar een houten vlonderpad is gemaakt langs de rivier. Alsmede is de plek ideaal
voor kajakken, raften, suppen en zwemmen. Naast de rivier en het wandelpad, kan je
de rivierstrandjes van de Douro rivier bezoeken voor zonnen en zwemmen.

Het natuurpark biedt wandeltochten door de hooglanden en mountainbiken is ook
mogelijk. Het strand Espinho ligt ook niet ver af, waardoor de regio een geschikte
ligging biedt om verschillende uitstapjes te maken. De regio is aan te raden voor stellen met interesse in natuur en wandelen, alsmede families met tieners. De leuke
wateractiviteiten zijn ideaal voor de periode juni t/m september. Het wandelpad is
echter het gehele jaar open. Cultuurliefhebbers kiezen het beste voor óf het
schilderachtige Aveiro of bruisend Porto stad.

Wil je meer te weten komen over deze bestemming?

Ben je geïnteresseerd in deze bestemming?

Or… have a tailor-made trip made by our travel specialist and include the Arouca valley and Paiva river region in your trip.

[ /vc_column]