Begeleide dagtocht naar de Menhirs en de geschiedenis rond Evora

Weinig intensieve activiteit voor cultuur- en erfgoedtoeristen

Explore Boat tour iconExplore: Wandelen, bezoeken

Hike Icon CoasteeringHike:Wandelen

Intensity Icon CoasteeringIntensiviteit:Lage intensiteit

port

Wat is een bezek aan Megalieten?

Een bezoek aan de meest iconische monumenten van de regio met een verplichte stop in Europa’s grootste cromlech en de grootste dolmen van het Iberisch schiereiland. De concentratie van megalieten rond Evora gaf de regio de titel van ”Iberisch Mesopotamië”. Deze rotsmonumenten, evenals de grotkunst, dateren uit het paleolithicum. Aangezien Evora al 20.000 jaar ononderbroken wordt bewoond, zijn de megalieten een van de belangrijkste locaties in Iberia.

Evora, gelegen in de regio Alentejo, is een van de beste bestemmingen in Midden-Portugal, op slechts een uur rijden van Lissabon. De stad is een genot, gevuld met historische charme, want de plaats was vroeger een van de invloedrijkste middeleeuwse steden van het land vanwege het religieuze belang en de positie van de stad op een belangrijke handelsroute.

Evora omvat middeleeuwse paleizen, gotische religieuze gebouwen, smalle straatjes en prachtige pleinen. De geest van de stad is daarentegen jong, aangezien veel studenten hier studeren, aan een van ’s werelds oudste universiteiten. Met zijn kerken, oude kastelen, kathedralen en tempels voelt Evora aan als een levend, ademend openluchtmuseum.

Evora is de ideale plaats om in het verleden te duiken en haar historische en esthetische deugden gaan hand in hand met de aantrekkelijke restaurants die de Alentejaanse keuken serveren.

De regio Alentejo, waar Evora ligt, is de essentie van Portugal, met zonovergoten olijfgaarden, vestingstadjes en traditionele dorpjes.

Ontdek of een bezoek aan de megalieten iets voor jou is!

Deze activiteit is weinig intensief en vereist een bezoek aan een historisch monument. Ben je geïnteresseerd in een bezoek van een halve dag aan dit monument in Evora? Bent u geïnteresseerd in een bezoek aan Alto de São Bento, de Almendres cromlech en menhir, de grote dolmen van Zambujeiro en dolmen van Herdade da Tourega? Dan is dit bezoek iets voor jou!

Ga je de uitdaging aan? Boek dan hier deze activiteit.

Bent u geïnteresseerd in een historische wandeling? Bent u geïnteresseerd in drie uur tijd om Evora te leren kennen?

Bent u in voor de uitdaging? Boek deze activiteit dan hier!

Een unieke ervaring

Deze belevenis van een halve dag zal u de meest iconische monumenten van de streek laten zien, zodat u het heden kunt begrijpen door u het verleden uit te leggen en hoe de geschiedenis van deze streek is begonnen. Dit bezoek zal u helpen om deze fantastische regio beter te begrijpen die alles te bieden heeft: natuur, geschiedenis, eten, cultuur en nog veel meer.

In Evora zijn er meer dan 10 megalieten, meer dan 100 geïsoleerde menhirs, ongeveer 800 dolmens en ongeveer 450 megalithische nederzettingen. De omvang en het aantal megalieten houden verband met het feit dat deze regio de enige plaats is waar de bekkens van de Taag, de Sado en de Guadiana elkaar raken, wat ook de reden is waarom deze regio een belangrijke doorgangsplaats was.

De grote rotsen, megalieten genaamd, werden hier geplaatst omdat de velden van de Alentejo perfect waren voor de gemeenschappen van jagers om er te wonen. Bovendien werd de plaats van het Cromlech van Almendres uitgekozen vanwege het waternetwerk en de astronomische verschijnselen die verband houden met de jaarlijkse beweging van de zon en de maan.

Iedereen kent Stonehenge in Engeland, maar weinigen weten dat het monument van Alemendres 2000 jaar ouder is!

Anta Grande do Zambujeiro is een collectief grafmonument gelegen in de buitenwijken van Evora, dicht bij het dorp Valverde.

De nederzetting Alto de São Bento is een prachtig uitkijkpunt naar de stad en hier, op de top van de zonovergoten heuvels, stonden vroeger de windmolens voor granen. Tegenwoordig staan de windmolens er nog steeds, ondanks dat ze buiten werking zijn gesteld, en geven ze de plaats extra schoonheid.

Hoe gaat het in zijn werk

U kunt kiezen wanneer het bezoek begint uit de twee opties: 9.00 uur ’s ochtends en 14.30 uur. Deze activiteit is ideaal voor openluchttoeristen die van het natuurerfgoed houden. U wordt naar het beginpunt gebracht en bezoekt alle iconische monumenten: Alto de São Bento, Almendres cromelech, Almendres menhir, Grote dolmen van Zambujeiro, Dolmen van Herdade da Tourega.

Olijfbomen

Samenvatting Activiteit

Coasteering Sesimbra halve dag

Location Icon Coasteering Sesimbra Evora

Inclusief & Exclusief

Inclusief & Exclusief

Sesimbra Beach

Evora, Alentejo

evora barrio life

Overnachten in de buurt van Evora

Meer van Evora ontdekken? In Evoraa bevinden zich een aantal prachtige accomodaties om te overnachten tijdens je reis.

Hotel in Evora.

Ontspan tijdens een natuurreis in een gezellig hotel in Évora

Pousada in Evora

Geniet van luxe en comfort bij onze Pousada rondreizen

Hotelkamer Evora

Overnacht in door ons geselecteerde, karakteristieke accommodaties

Onze andere activiteiten in de regio Sesimbra

Enthousiast geworden? Er is nog veel meer te beleven in Sesimbra! Maak je reis naar Sesimbra compleet met onderstaande activiteiten en bezoek het Arrábida natuurpark. Wij kunnen de reis en activiteiten voor je inplannen, zodat je niks hoeft te missen.

Jeep SafariStoere jeepsafari langs ruïnes en stranden van het Arrábida park

Boat Tour Boating and Snorkeling

Varen en snorkelen door het Arrábida park met een privé boot

Wine Tasting PortugalEen wandeling en proeverij in het natuurpark Arrábida

Reisorganisatie Barrio Life – Reizen op maat naar Portugal

Ben je jezelf aan het oriënteren op een reis naar Portugal? We zijn je graag van dienst om een reis voor je te maken op maat, waarbij je je gewenste verblijfsplaatsen door kan geven en activiteiten die je leuk lijkt. We doen je dan een vrijblijvend voorstel tegen een scherpe prijs, inclusief ons routeboek boordevol met tips en bezoeksuggesties die je niet in de reisboeken vindt. Stuur ons een chat bericht, een e-mail of bel ons en dan helpen we je graag verder.

Of… laat een reis op maat maken door onze reisspecialist en neem Sesimbra mee in je reis.

maatwerk

[/vc_row]

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

[/vc_colum_n][/vc_colum_n]