Ontdek onze duurzame samenwerking met Life Terra!

Barrio Life brengt jou een onvergetelijke reiservaring, maar wij zijn ons ervan bewust dat dit menig impact op het klimaat met zich meebrengt. Daarom kiest Barrio Life ervoor om de CO2 uitstoot van haar reizen voor de volle 100% te compenseren. Hoe we dit doen?

Lees snel verder!

 

Waarom compenseren we onze uitstoot?

Bij Barrio Life zijn we ervan overtuigd dat onze reizen een positieve impact hebben op het milieu waarin we opereren. We verzekeren een eerlijke inkomensverdeling onder lokale partijen, investeren in lokale projecten en werken met kleinschalige partners. Naast dat we ons focussen op uitstootreductie, bijvoorbeeld door ons brede aanbod aan treinreizen, is Barrio Life zich ervan bewust dat onze reizen ook schade toebrengen aan het milieu. Hiervoor nemen we onze verantwoordelijkheid. Om deze reden investeren wij in CO2 compensatie. Via CO2 compensatie wordt de uitstoot die gemaakt wordt met jouw reis zorgvuldig gedocumenteerd en elders gecompenseerd.

Onze bomen worden geplant in Portugal en Spanje. Op deze manier leggen we een link tussen onze bestemmingen en onze duurzame toekomst!

Op 23 november 2022 heeft het team van Barrio Life de eerste 100 bomen geplant!

Barrio Life & Life Terra.

Life Terra, co-gefinancierd door de Europese Commissie onder het LIFE Programma, wil doormiddel van het planten van bomen broeikasgassen als CO2 uit de atmosfeer helpen. Op deze kosteneffectieve en nature-based manier wordt klimaatverandering tegengegaan. Als onderdeel van een veelzijdige mitigatiestrategie speelt het planten van bomen een belangrijke rol in de strijd tegen klimaatverandering. Als bijkomend voordeel zorgt de nieuwe bebossing voor leefruimte voor uiteenlopende diersoorten. Via het opkomende monitoring programma van LifeTerra zullen klanten van Barrio Life hun eigen bomen kunnen traceren, waarmee op een educatieve en originele manier bewustzijn wordt gecreëerd.

De Stand van het Barrio Bos

Via ons eigen Life Terra-dashboard kunnen we tot op de meter na exact bijhouden waar onze bomen zich bevinden. Ook jij kan op deze manier je eigen boom terugvinden. Hiernaast vindt je hoeveel bomen wij op het moment geplant hebben ter compensatie van onze reizen.