Duurzaam reizen, hoe doen we dat?

De Tripple Bottom Line

Barrio Life heeft de visie om een volledig duurzame reisorganisatie te worden die enkel producten en diensten aanbiedt die passen bij deze duurzame visie. Daarnaast willen we alleen samenwerken met partners waar we volledig achterstaan en die ook hart hebben voor mens, dier en natuur. Om deze visie te structureren maken wij gebruik van de ‘Tripple Bottom Line’, een gerenommeerd framework wat organisaties op weg helpt naar een duurzame toekomst. Het framework bestaat uit de elementen people, planet & profit. Lees verder over hoe wij invulling geven aan deze elementen!

People

Het aspect ‘People’ van de triple bottom line benadrukt de maatschappelijke impact van een bedrijf, haar toewijding aan alle betrokkenen.

 

Bij Barrio Life draaien de reizen om een zo bijzonder mogelijke beleving aan de reizigers te kunnen meegeven.

  • We zorgen voor een vruchtbare en duurzame samenwerking met alle betrokkenen.
  • Er wordt samengewerkt met lokale gidsen en kleinschalige accommodaties.
  • Op onze bestemmingen staat de plaatselijke cultuur centraal. Om wederzijds respect te creëren, kiest Barrio Life haar bestemmingen zorgvuldig uit, en verzekeren we een eerlijke  behandeling van de lokale gemeenschappen.

Natuurlijk denken we ook aan onze eigen medewerkers. Barrio Life biedt een prettige werkplek, met voldoende uitdaging en waardering. Ook werkt Barrio Life met meerdere stagiaires, die ieder op een eigen wijze de weg vindt in de reiswereld.

6

Planet

Bij het tweede aspect, ‘Planet’ draait het erom dat organisaties zich steeds meer bewust van hun impact op mondiaal niveau, zoals klimaatverandering.

Barrio Life is zich bewust van de impact die haar reizen hebben op onze planeet. De activiteiten die we uitvoeren zijn onlosmakelijk verbonden met de natuur, die we op onze beurt willen beschermen. Hierom zijn wij in samenwerking met Stichting Life Terra. een van Europa’s grootste organisaties wat gericht is op klimaatactie. Als onderdeel van een veelzijdige mitigatiestrategie speelt het planten van bomen een belangrijke rol in de strijd tegen klimaatverandering en de verwoesting die het veroorzaakt.

Daarnaast organiseert Barrio Life geen excursies die direct negatieve gevolgen hebben voor de natuur. Én, je kan ervoor kiezen om jouw bestemming per trein te ontdekken.

Profit

Het laatste aspect, Profit, behandelt de economische waarde die door de organisatie wordt gecreëerd, de werkelijke economische impact die de organisatie heeft op haar economische omgeving en de gastgemeenschap.

  • Barrio Life werkt alleen samen met lokale partners op de bestemmingen. Op deze manier willen we ervoor zorgen dat de inkomsten van onze reizen ook daadwerkelijk op de bestemming blijven.
  • Daarnaast steunt onze samenwerking met deze partners de economie van de plek en zorgt dit automatisch voor meer werkgelegenheid. Zo slapen reizigers bijvoorbeeld niet in een toeristisch tentenkamp in de woestijn in Marokko, maar in een nomadentent, samen met de woestijngids. Wel zo eerlijk, en uniek!
Markt Rabat

Travelife Partner

Barrio Life is sinds 2018 met trots een Travelife Partner in duurzaamheid. Travelife is een wereldwijd gerenommeerd certificeringsprogramma voor touroperators die duurzaam ondernemen. 

 

Om de Travelife Partner-certificering te behalen, moet een reisorganisatie voldoen aan criteria op het gebied van intern beleid, management, productaanbod, zakelijke partnerschappen en consumenteneducatie. In december 2022 heeft Travelife het certificaat van Barrio Life hernieuwd.

Meer weten?

Het team van Barrio Life staat klaar om al je vragen over duurzaamheid te beantwoorden!