Bezoek aan het historische centrum van Antequera

Middelmatig intensieve buitenactiviteit

paradoresreis andalusie barrio life

Explore Boot tour icoonExplore: Wandelen

Hike Icoon CoasteeringHike: Wandelen, zien, leren, verkennen

Intensiviteit Icoon CoasteeringIntensiviteit: Medium intensiteit

antequera-skyline

Wat is een stadwandeling?

Een stadstour is een geweldige activiteit voor iedereen, ongeacht leeftijd of fysieke kwaliteiten. Tijdens een stadswandeling heb je de mogelijkheid om alles te leren over de monumenten, gebouwen en geschiedenis van de stad. Verder is het een manier om actief bezig te zijn, zonder dat je een intensieve activiteit hoeft te doen. Ook is het een manier om de stad te leren kennen en de lokale bevolking te ontmoeten.

Ontdek hier of stadswandeling bij jou past!

Wilt u de stad Antequera leren kennen door middel van een stadstour? Bent u geïnteresseerd om alles te leren over de monumenten van de stad? Bent u geïnteresseerd in een hapje en wilt u de Romeinse baden zien?

Durf je de uitdaging aan? Boek dan hier deze activiteit!

Een unieke ervaring

Tijdens dit bezoek bezoek je de Plaza del Coso Viejo, de Real Colegiata de San Sebastian en de bovenwijk van Alcazaba. Verder ziet u nog meer hoogtepunten van de prachtige stad Antequera.

Antequera ligt in het ”hart van Andalusië” en bevindt zich op het kruispunt tussen Sevilla, Malaga, Granada en Cordoba, niet alleen geografisch, maar ook vanuit het oogpunt van het historisch en artistiek erfgoed. Door de rijkdom van de natuur, de weersomstandigheden en het gebied zelf, dat ideaal is om te overleven, is het Antequera-gebied al bewoond sinds het paleolithicum.

Antequera ligt op slechts 47 km afstand van de Costa del Sol en heeft een breed palet aan typisch Spaanse eetgelegenheden. Wij raden u aan de molette de Antequera te proberen, een broodje met olie, knoflook en paprika of gazpacho met ham.

Hoe gaat het in zijn werk

We beginnen het bezoek op het plaza del coso viejo, we gaan verder naar de Real Colegiata de San Sebastián, en klimmen naar de bovenwijk van het Alcazaba, waar we de Colegiata de Santa María en de Romeinse baden zullen aanschouwen. U zult dronken worden van het uitzicht op het uitkijkpunt van de Peña de los Enamorados

We dalen af door de Mudejar muren en poorten om te eindigen op de Plaza de las Descalzas, net op tijd om een tapa van porra uit Antequera te proeven met een hapje en proeverij van bienmesabe.

In de ochtend toegang tot het Palacio de Nájera, uit de 18e eeuw, het huidige archeologische museum van de stad, waar de beroemde Efebo zich bevindt, en toegang tot San Sebastián.

Samenvatting Activiteit

Coasteering Sesimbra 2uur durende tocht

Location Icon Coasteering Sesimbra Antequera

Prijs: €9,6 per Persoon

Inclusief & Exclusief

Including

Gids (engels)

normaal bezoek: 2 uur

historisch centrum

Najera paleis

La colegiata de San Sebastian

proeverij van lokale producten

 

Exclusive
De activiteit vindt plaats in Antequera

Antequera is een plaatsje in de provincie Málaga en ligt aan de voet van de bergketen El Torcal. Het heeft een oppervlakte van 817 km2 en telt ongeveer 41.060 inwoners. Net als vele plaatsen is Antequera in bezit geweest van veel verschillende volkeren, waaronder de Romeinen en de Moren. Elk volk heeft sporen in de stad achtergelaten die zich tonen in de vele bezienswaardigheden die dit stadje biedt.

Sesimbra Beach

Antequera, Malaga

antequera malaga spanje andalusie

Overnachten in de buurt van Antequera

Meer van Antequera ontdekken? Aan de kust van Antequera bevinden zich een aantal prachtige accomodaties om te overnachten tijdens je reis. De accomodaties bevinden zich dichtbij het strand en verschillende restaurants.

Geniet van luxe en comfort bij onze Paradores rondreizen

Ervaar Antequera en andere leuke plekken in Andalusië met onze treinrondreis

Overnacht in door ons geselecteerde, karakteristieke accommodaties

Onze andere activiteiten in de regio Antequera

Enthousiast geworden? Er is nog veel meer te beleven in Antequera! Maak je reis naar Antequera compleet met onderstaande activiteiten. Wij kunnen de reis en activiteiten voor je inplannen, zodat je niks hoeft te missen.

Take a ride in a hot air balloon

Verken het wilde natuurreservaat

Ontdek het bergpad door een kloof met hangbruggen over een rivier in Caminito del Rey

Reisorganisatie Barrio Life – Reizen op maat naar Portugal

Ben je jezelf aan het oriënteren op een reis naar Portugal? We zijn je graag van dienst om een reis voor je te maken op maat, waarbij je je gewenste verblijfsplaatsen door kan geven en activiteiten die je leuk lijkt. We doen je dan een vrijblijvend voorstel tegen een scherpe prijs, inclusief ons routeboek boordevol met tips en bezoeksuggesties die je niet in de reisboeken vindt. Stuur ons een chat bericht, een e-mail of bel ons en dan helpen we je graag verder.

Of… laat een reis op maat maken door onze reisspecialist en neem Sesimbra mee in je reis.

maatwerk