Yegen

Wat te doen in Yegen?

Yegen is een dorpje in de provincie van Granada. Het plaatsje telde in 2017 438 inwoners. Het behoort tot de gemeente Alpujerra de la Sierra. Het ligt 9 kilometer van de grens met de provincie Almeria. De meeste bewoners zijn afstammelingen van de kolonisten die in de 16 eeuw hier kwamen wonen om het plaatsje te herbevolken.

In de 19e en 20e eeuw werd dit gebied gebruikt door de mensen die wilden emigreren naar onder andere Amerika. Dit heeft een tijd geduurd maar de emigranten besloten dichter bij huis te blijven en kozen liever voor Zwitserland of Andorra. Nu is Yegen juist een geliefde plek voor mensen met een andere nationaliteit. Het zijn tevens voornamelijk Duitsers; Nederlanders en Engelse mensen die hier een huis kopen en die verhuren of gebruiken als vakantiehuis.

Wist je dat ze hier La Alpujara als bouwstijl gebruiken? Dit houdt in dat het dak ven het ene huis als tuin of patio wordt gebruikt voor het andere huis!

Iglesia del Dulce Nombre del Niño Jesús was vroeger een moskee en stamt uit de 16e eeuw. Binnenin vind je een standbeeld van het kind Jezus, die de beschermheilige van de stad is. Een leuke aanrader is een bezoekje aan het fotografie museum van Yegen. In deze kleine exhibitie vind je foto’s van de stad en de inwoners die genomen zijn tussen 1959 en 1989. Dit is gedaan door een Deense man die in de stad woonde.

Yegen staat ook bekend als woonplaats van de schrijver Gerald Brenan. Zijn huis, ook bekend als Casa del Inglés, vind je in dit kleine plaatsje. Dit is een mooie wandelroute in de vallei.

Barrio Life Tips

#Hike tip! Yegen ligt op de wandelroute in Andalusië.

#Inspire tip! Kom tot rust in de spa van het nabijgelegen dorpje Lanjaron. Hier krijg je eerst vier soorten water geserveerd die elk een helende werking hebben. Daarna mag je heerlijk relaxen in de thermale baden. Sluit je dag af met een heerlijk diner bij Bodega Gonzalez.

De mogelijkheden

  • Wil je meer lezen over plekken in Andalusië? Bekijk dan hier de overzichtspagina.
  • Wil je meer lezen over Yegen? Download dan hier het landenboek.
  • Wil je lezen hoe je Yegen kan combineren met onze wandelreis Andalusië Sierra Nevada? Bekijk dan hier de reisinformatie.