Cuevas del Becerro

Wat te doen in Cuevas del Becerro?

Cuevas del Becerro

Dit typisch Andalusische dorpje bevind zich in het noorden van de provincie Málaga. Het plaatsje heeft een oppervlakte van 16 km². Het plaatsje heeft ongeveer 2000 inwoners en ligt 724 meter boven de zeespiegel. Het is gelegen aan de koninklijke weg van de plaats Ronda naar Cañete. De naam van de stad is te danken aan een legende die rondgaat. In de grotten ten noorden van het dorp zou een gouden kalf gevonden zijn. Sindsdien namen boeren hun koeien mee naar de grot om ze te laten dekken door dit kalf. Er is helaas geen bewijs gevonden en de oorsprong van de stad is slechts een speculatie. De stad is oorspronkelijk gelegen op El Mayorazgo, een boerderij.

Cuevas del Becerro heeft verschillende feestdagen. Zo vieren ze op 19 maart el Dìa de Vieja (Dag van het oude). In de grotten wordt een grote pop in de vorm van een oude vrouw vernietigd. Ook vieren ze op 17 januari de heilige San Antonio Abad en is er een beurs in begin september.

In Cuevas del Becerro bevind zich een heel groot ecologisch bedrijf die altijd veel toeristen trekken. Het dorpje staat bekend om zijn landbouw en agricultuur. Barrio Life biedt hier een activiteit aan waar je naar de tuin gaat van de burgemeester mét de burgemeester hemzelf. Ook zal je een grote kas bezoeken waar alleen maar ecologisch wordt gewerkt. Als je dit graag wilt doen, laat het ons weten! Dit plaatsje kom je vaak tegen op verschillende wandelreizen. Je krijgt hier, indien gewenst, begeleiding van ons lokale contact Alfredo, hij doet hier ook de taxi service en staat achter de bar. Hij is heel erg spontaan en vriendelijk en wilt je graag alles laten zien en leren over het lokale leven in Cuevas del Becerro. In dit dorpje zul je vooral het typische Andalusische leven aanschouwen. Denk aan geitenhoeders die ’s ochtends beginnen met hun anijsdrankje, tractors door de straten en de witte kleur van de huisjes. Dit dorpje hoort tevens bij het witte dorpen gebied.

Barrio Life Tip!

# Culinaire tip! Op Carretera Ronda Campillos 14 vind je het restaurant Meson Pelayo. Hier kun je goed eten voor een goede prijs. De eigenaresse zal je ontvangen alsof je familie bent dus maak gezellig een praatje en geniet van het heerlijke eten. De desserts zijn echt een aanrader!

De mogelijkheden

  • Wil je meer lezen over plekken in Andalusië? Bekijk dan hier de overzichtspagina.
  • Wil je meer lezen over Cuevas del Becerro? Download dan hier het landenboek.
  • Wil je lezen hoe je Cuevas del Becerro kan combineren met een creatieve vakantie in Andalusië? Bekijk dan hier de reisinformatie.