Activiteiten Portugal: 5x avontuurlijk voor het gehele gezin

Er is niks leuker om met het gehele gezin op vakantie te gaan. Maar iedereen heeft verschillende wensen. Een programma samenstellen dat voor de kinderen en voor jou wat te bieden heeft, kan een uitdaging zijn. Wat nou als we alle behoeftes samen kunnen voegen zodat iedereen de tijd van z’n leven heeft. Vind door middel van dit lijstje ,van activiteiten in Portugal, de perfecte balans tussen cultuur en actie: voor ieder wat wils.    

 

 

1 Zwemmen tussen de watervallen in Alvão

Het natuurpark Alvão is van alle markten thuis. Prachtige watervallen, zoals de 300 meter hoge Fisgas de Ermelo. Kijk om je heen en geniet van de verschillende planten, dieren en mensen. Geef jezelf de kans om volledig te relaxen door een duik te nemen in de rivier en laat de waterval je verkoelen. Voor de waaghalzen onder ons is het ook mogelijk om in de adembenemende rivier te kajakken. Met als afsluiting de volgende activiteit: afdalen van de waterval.

 

                                                                                                                                                 

2 Suppen bij de grotten van Benagil

Ontdek de grotten van Benagil op je supboard. Zo kom je op plekken waar je met de boot niet kunt komen. Ervaar de natuur terwijl je de zee ruikt en de grotten van dichtbij kunt bekijken. Tijdens deze Portugese activiteit krijg je een gratis waterdichte cameramee om je avonturen vast te leggen. Leer tijdens het suppen meer over de cultuur en natuur van Benagil. Een gids zal gedurende de tour uitleg geven over de grotten.

Dus geen zin om om nog een dag op het strand te liggen maar wil je wel genieten van de zee? Dan is dit de perfecte combinatie voor jou! 

 

 

3 Stoere activiteit in Portugal: Cultuur tour met buggy 

Beleef de perfecte balans tussen cultuur en actie: In een elektrische buggy rijden jullie langs de groene landschappen en ontdek je de verschillende monumenten in Sintra. De tour begint bovenaan de berg, waar het Pena Paleis te zien is. Vervolgens is er plek om van het uitzicht te genieten bij Moorish Castle. Het uitzicht strekt zich uit tot aan de oceaan en is dus de perfecte plek voor een foto. Bij het stadje São Pedro is er plek om te lunchen in een van de traditionele Portugese restaurantjes. Tijdens de afsluiting gaat de tour langs het Paleis van Regaleira, dat is omgeven door een bos vol met weelderige vegetatie.

 

 

4 Activiteiten Portugal – actie in de bomen 

Met meer dan 16 bruggen is Centro Aventura Arborism Circuit een parkour waarbij je jouw grenzen misschien wel wat moet verleggen. Bij deze activiteit komt veel actie kijken. Je klimt niet alleen in de bomen maar er worden ook andere activiteiten uitgevoerd in de hoogte. Denk hierbij aan tokkelen, klimmen en met touwen slingeren. Ondanks de intensiteit van deze activiteit is het geschikt voor beginners en/of kinderen. Dit alles maakt het een perfecte activiteit in Portugal, voor met het gezin.

 

 

      5 Wijn op z’n Portugees

Wijnproeven is natuurlijk niet geschikt voor kinderen. Maar als jij van wijn houdt, dan is een bezoek aan de wijngaarden in de regio Dão zeker de moeite waard. Jullie zullen een tour krijgen door de kelders en zo leren jullie meer over de verschillende soorten wijn. Door gebruik te maken van bepaalde druivensoorten zoals de ‘Touriga Nacional’, krijgt de wijn hun delicate smaak. Geniet van de wijn onder het genot van een Portugese lunch en de ervaring is compleet.