6 x de mooiste stranden van Algarve (Portugal)

Staat een trip naar Zuid-Portugal op de planning? Dan zijn de stranden in Algarve zeker het bezoeken waard! Het gebied in het zuiden staat bekend om zijn lokale vissersdorpjes en mooie stranden. Het geluid van de zee, de geur van de natuur en de zon die je huid verwarmt. Beleef het op de stranden in de Algarve, lees verder en bekijk welke stranden wij het mooiste vinden.

 

 

 

1 Camilo beach, het prachtige kleurenpalet 

Dit goudgekleurde strand ligt bij Lagos. Het helderblauwe water dat je aan de horizon ziet, verandert in een smaragdgroene kleur naarmate je dichter bij de kust komt. Met de grote kliffen om je heen heb je veel privacy. Dit betekent dat je een aantal trappen moet nemen voordat je op het strand aankomt. Het vergt dus wel wat inspanning, maar des te meer je geniet als je bent aangekomen.

 

 

 

 

2 Dona Ana, met de beroemde rotspartij 

De groene bossen die het strand omringen en de kalme zee zorgen voor een ontspannen sfeer. De beroemde rotspartij Ponta de Piedade is te zien midden in de zee van dit strand, de rotsen behoren tot een van de bekendste foto plekken in Portugal. Het strand is 300 meter lang en 70 meter breed, dit zorgt ervoor dat het wellicht wat drukker kan zijn. De wandeling naar het strand begint vanaf Lagos en duurt ongeveer 20 minuutjes.

 

 

 

 

 

3 Falesia beach, waan je in een rozige gloed

Net als de andere stranden wordt Falesia beach omringd door indrukwekkende kliffen. Toch hebben de rotsen van dit strand iets bijzonders. De kleur is wat zachter dan normaal en heeft een wat roze gloed. Met de groene bossen en het kristalheldere water lijkt het op een prachtig schilderij. Het strand wordt ook niet voor niets het mooiste strand van Algarve genoemd!

 

 

 

 

4 Praia da Rocha, gezellig druk  

Dit mooie strand dat ligt gelegen bij het dorpje Portimāo, is een levendige plek. Op het strand zul je veel verschillende mensen tegenkomen; vooral toeristen en locals. Dit betekent dat het strand wat drukker kan zijn. Gelukkig is het zandstrand breed genoeg voor iedereen om te genieten van de Portugese zon! Neem een frisse duik in het turquoise water en je dag is compleet.

 

 

 

 

 

 

5 Praia de Odeceixe, bekijk de natuur

Het strand ligt beschut gelegen in het natuurpark Natural do Sudoeste Alentejano e Costa Vicentina. Een bezoek aan dit strand is perfect voor wandelaars, natuurliefhebbers en families. De weelderige bossen en de rivier die in de zee uitmondt geven een dynamisch schouwspel. Wanneer het eb is ontstaan er kleine lagunes waarin je kinderen heerlijk kunnen spelen.

 

 

 

 

 

6 Praia do Barril, waan je in een kunstwerk!

Het langgerekte, witte strand is gelegen in het natuurpark Ria Formosa. Je kan ervoor kiezen om een treintje te nemen naar dit strand. Of als je van wandelen houdt: met de benenwagen door het natuurpark! Wat dit strand zo bijzonder maakt is het kunstwerk in de duinen. Er liggen honderden scheepsankers in de duinen als eerbetoon aan de tonijnvisserij. Daarbij is het een lekker strand om een dagje te relaxen.