6 x de leukste restaurants van Lissabon

treinreizen

Staat er binnenkort een bezoek aan Lissabon op de planning? Komt dat even goed uit, wij hebben namelijk onze favoriete restaurants in Lissabon voor jou op een rijtje gezet. Vegetarisch, lokaal of gewoon lekker er is voor ieder wat wils dus lees snel verder!

 

 

 

1 Encanto, voor ieder wat wils!

Voor alle vegetariërs onder ons is dit een waar pareltje! De gerechten lijken op prachtige kunstwerkjes. En dat is niet het enige, wacht maar tot je de gerechten proeft: een smaakexplosie in je mond! Met allerlei speciale groenten maakt topchef José Avillez een delicieus gerecht voor je klaar. Bij het eten komt uiteraard ook een lekker drankje kijken. Geniet van een biodynamisch wijntje of een ambachtelijk biertje! Toch minder fan van alcoholische versnaperingen? Geen probleem een biologisch sapje kan je hier ook gewoon bestellen.

 

 

 

 

 

2 Mercado da Ribeira, verser kan niet! 

Deze markt is misschien geen chique restaurant maar zeker wel een bezoekje waard. Al het verse eten dat hier verkocht wordt is traditioneel Portugees! Proef een typisch Portugese Bacalhau met truffelolie en chorizo of eet je toch liever een zoet pasteitje uit Lissabon? Het aanbod is enorm en er is heel veel keuze! Op deze markt is er voor iedereen wat wils. Hou er wel rekening mee dat de markt vaak drukbezocht is, zoals we al zeiden geen chique restaurant dus.

 

 

 

 

 

 

3 Pharmacia, eten in een apotheek? Alles kan in Lissabon!  

Met het opvallende interieur is dit prachtige restaurant niet te missen. Pharmacia is gevestigd in het apothekersmuseum en is dan ook helemaal ingericht als een traditionele, oude apotheek. Als dit nog niet bijzonder genoeg voor je is, maak dan gebruik van de zout en peper die in medicijnpotjes zitten. Of bestel een fles wijn die in een medicijnbox geserveerd wordt met een groot rood kruis erop. Na het drinken van de wijn voel je je vast een stukje beter. Het eten dat je kan bestellen in het restaurant is gevarieerd maar vaak wel bedoeld om te delen. Want sharing is caring! Voor het restaurant ligt een prachtige tuin met veel groen, bevindt je in een sprookje en geniet van de verschillende gerechten.

 

 

 

 

4 Sea me, voor de visliefhebbers 

Hou je van vis? Dan is dit restaurant perfect voor jou! Van binnen lijkt dit restaurant een beetje op een vismarkt. Kiesje voor een gerecht van de kaart of kies je zelf je exemplaar uit? Het is allemaal mogelijk in Sea me. Probeer de tiger prawns of een wilde zeebaars, dit zijn echte aanraders. Daarnaast kan je in dit restaurant ook genieten van een overheerlijk traditioneel wijntje! 

 

 

 

 

 

5 Palace Chiado, waan je in een paleis 

Heb je ooit wel eens in een paleis willen dineren? Wacht dan niet langer en bezoek dit bijzondere restaurant in Lissabon! Het restaurant is gevestigd in een historisch, gerenoveerd gebouw waar je de koninklijke sferen nog duidelijk kan zien. Niet alleen de locatie is voortreffelijk maar het eten is dit zeker ook! Met gerechten als kreeft, octopus en paddenstoelenrisotto is Palace Chiado een van onze favorieten! Wij raden wel aan om van te voren even te reserveren omdat het restaurant erg populair is in Lissabon.

 

 

 

 

 

6 A Cevicheri, populaire visgerechtjes  

Dit restaurant is een van de populairste restaurants van Lissabon. Op de kaart vind je kleine vis gerechtjes, die lijken op een soort tapas ervaring. Het restaurant is prachtig aangekleed, met een grote octopus aan het plafond. Maar niet alleen het restaurant ziet er goed uit, de gerechten worden op een prachtige manier getoond. Proef de verschillende soorten vis en leef je uit met de lokale wijn! Het is helaas niet mogelijk om te reserveren bij dit restaurant dus een tip is om vroeg in de avond te vertrekken!