5x groepsactiviteiten op het eiland Pico

Pico, gelegen in de Azoren-archipel van Portugal, is het op een na grootste eiland maar telt maar een kleine 16.000 inwoners. Op het eiland is het rustig en stil. Pico staat bekend om de vulkaan Pico die overal boven uitsteekt. Om de vulkaan liggen uitgestrekte wijngaarden, kratermeren en tropische bossen.  In deze blog delen wij 5 groepsactiviteiten op Pico.

 

1.Hike naar de top van de Mount Pico

Mount Pico is de hoogste berg van Portugal, met een hoogte van 2.351 meter . Klim zelfstandig in 2 tot 4 uur helemaal naar de top. Bij helder weer heb je een adembenemend uitzicht op de omliggende eilanden en de Atlantische Oceaan. Vanwege de losse stenen duurt de afdaling gemiddeld iets langer. Casa Montanha is het bezoekerscentrum waar je registreert en entree betaalt. Je krijgt een tracker mee omdat er slecht bereik is op de berg. Verder kun je gedurende de tocht bij paaltjes communiceren met medewerkers van het bezoekerscentrum. In de zomermaanden kun je 24 uur per dag de berg op. Zo kun je overnachten boven op de top of de zon zien opgaan.

 

 

2.Wijnproeven bij een unieke wijngaard

Pico staat bekend om zijn unieke wijngaarden, bekend als “currais”. Deze wijngaarden liggen in het noordwesten van het eiland, bij Madalena en Santa Luzia, en hebben sinds 2004 een plek op de Unesco Werelderfgoedlijst. Deze wijngaarden worden beschermd door stenen muren, gebouwd om de gewassen te beschermen tegen de sterke zeewind. Je kunt een rondleiding door de wijngaarden krijgen, leren over de traditionele druiventeelt en ook de heerlijke wijnen proeven die op het eiland worden geproduceerd. 

 

 

3.Walvissen en dolfijnen spotten

Pico is de plek om walvissen en dolfijnen te spotten. Ooit was Pico het centrum van de walvisjacht, maar dat is inmiddels verboden sinds 1984. Maar liefst 20 soorten van deze prachtige zoogdieren leven in de wateren van Pico of passeren de migratieroutes rondom het eiland. Er zijn vanuit Lajes do Pico avontuurlijke boottochten van een aantal uur te boeken om de dieren te bewonderen.   

 

 

4.Cultuur snuiven in Lajes do Pico

Lajes do Pico is een pittoresk stadje aan de zuidkust van het eiland. Dwaal door de charmante straatjes, bezoek het unieke walvismuseum en geniet van verse zeevruchten in de lokale restaurants. De schilderachtige haven en het uitzicht op de kust maken het een heerlijke plek om te verkennen. Wil je nog een frisse duik nemen in zee? Ga dan naar het natuurlijk zwembad, bij Piscina Natural. 

 

 

 

5.Bezoek de kratermeren

De kratermeren, ook wel bekend als Lagoa do Capitão em Lagoa do Peixinho, zijn twee kleine meren gelegen in de Caldeira do Pico, de vulkanische krater die het centrum van het eiland vormt. Beide meren zijn overblijfselen van oude vulkanische activiteit en worden gevoed door regenwater en ondergrondse bronnen. Deze meren zijn omgeven door weelderige vegetatie en steile kliffen. Dit creëert een adembenemende en serene omgeving. Zorg wel dat je er bent met helder weer, want het zicht kan worden beperkt door mist boven de meren.