Incentive in de Algarve: 5 x groepsactiviteiten in de natuur

Teambuilding in de buitenlucht creëert een verbinding met elkaar, met onszelf en met de natuur om ons heen. Ook heeft de natuur talloze positieve effecten op onze gezondheid. Zo is het niet alleen beter voor onze weerstand, maar stimuleert het sociale contacten en verbeterd onze mentale gezondheid. Voldoende redenen om met je team de natuur in te gaan! In deze blog delen wij 5 betekenisvolle groepsactiviteiten in de natuur van de Algarve. 

 

1. Samen op safari in de Algarve

Op zoek naar een avontuurlijke en unieke activiteit met jullie groep? Ga van de gebaande paden af met een jeep en tour een hele dag door het ruige platteland. Zwem met zijn allen in kristalheldere water bronnen en kom meer te weten over de kurkindustrie. Probeer verschillende traditionele likeuren en het beroemde drankje Medronho. Letterlijk vertaald naar vuurwater en met goede reden! Het drankje bevat maar liefst 48% alcohol. Halverwege de tocht kunnen jullie gezellig bijkletsen tijdens een traditionele lunch met verschillende lokale wijnen. Een ervaren bestuurder neemt jullie mee op deze avontuurlijke reis over boerenland wegen, hobbelige off road paden en door laagstaandede nt rivieren. Plezier is zeker gegarandeerd!

 

 

 

2. Vind jullie innerlijke kracht in Lagos 

In het dagelijks leven staan we nooit écht stil en ervaart iedereen wel eens (of juist vaak) stress. Denk aan deadlines, hoge werkdruk, altijd bereikbaar zijn, weinig beweging door een kantoorbaan en the list goes on. Er zijn wel technieken die stress verminderen: mindfulness en yoga. Yoga heeft vele voordelen zoals het verhogen van arbeidstevredenheid. Daarnaast heeft yoga een positief effect op houding en humeur! Klinkt dit als muziek in de oren? Volg een ontspannen yogales met jullie groep in de Algarve. Luister naar het rustgevende geluid van de zee en hoor de vogels zingen op de achtergrond. Na helemaal tot rust zijn gekomen iets actiefs willen doen? Combineer een yogales met een surfles! 

 

 

 

 

3. Ontdek de indrukwekkende grotten van de Algarve 

Suppen zorgt voor uitdaging en ontspanning. Ook stimuleert het je uithoudingsvermogen én suppen is extra leuk met een groep. Nog nooit op een SUP  board gestaan? Geen probleem! Een instructeur laat je de basis zien en zorgt ervoor dat je veilig peddelt. Tijdens een SUPtour verken je de prachtige kust van de Algarve. Ontdek verborgen grotten en sup langs indrukwekkende rotsformaties. Tip: boek een SUPtour in de ochtend. De kalme zee en de rustige stranden maken deze tocht dan nog specialer. Een bijzondere ervaring waarbij je met je groep op terug kan blikken.

 

 

 

 

4. Samen dolfijnen spotten in de Algarve 

Dolfijnen zijn erg sociale dieren omdat zij in grote groepen leven. Hierdoor moeten zij ook goed kunnen samenwerken om gevaar weg te jagen. Dolfijnen spotten kun je dus heel goed als symbool gebruiken voor jouw groep. Leer jouw team meer over communicatie en samenwerken tijdens deze unieke tour. Daarnaast is het ideaal om een creatieve activiteit toe te voegen. Wie schiet de mooiste of artistieke plaatjes? Als je geluk hebt kan je ook walvissen of zelfs orka’s spotten! Tip: ga op dolfijnenexcursie vanuit het oude vissersdorpje Ferragudo. Dit dorpje schijnt de beste bestemming te zijn voor dolfijnen spotten in het wild. 

 

 

 

5. De mooiste kustwandeling van Europa: de Fishermen’s Trail

Spectaculaire kliffen, uitnodigende stranden en prachtige vergezichten. De Fishermen’s trail wordt niet voor niets de mooiste kustwandeling van Europa genoemd. De 263 kilometer lange route bestaat uit 13 etappes. Start je wandeling bij het goudgele strand van Praia da Luz waarna je gelijk een berg moet beklimmen. Het is even een klim, maar je krijgt er wel wat voor terug! Vanaf de berg heb je een schitterend uitzicht op de kustlijn van de Algarve. Hiervandaan vervolg je je reis naar Lagos langs één van de mooiste plekjes van de Algarve: Ponta Piedade.

Deze 11 kilometer lange wandelroute is ideaal voor teambuilding. Hiken legt namelijk de nadruk op uithoudingsvermogen, jezelf ontdekken, het vergroten van zelfvertrouwen en een inzicht krijgen van jouw rol binnen de groep! Las af en toe een pauze in en gebruik deze tijd om elkaar nóg beter te leren kennen. Speel bijvoorbeeld het spel ‘De rode draad’ en maak teams van 3 tot 5 personen. Het doel is om zoveel mogelijk gemeenschappelijke dingen te vinden. Zo vorm je echt een band! Sluit deze dag af bij één van de gezellige restaurants aan de kust en blik terug op deze intensieve en leerzame dag. Tip: de beste tijd om de bekende Fishermen’s Trail te lopen is tussen de maanden september en mei.