Op groepsreis naar Rabat – 5 x culturele groepsactiviteiten 

Rabat, de hoofdstad van Marokko, biedt een diverse mix van historische, culturele en moderne bezienswaardigheden. Ook zijn er talloze mogelijkheden voor teambuilding- en groepsactiviteiten. Daarnaast maken de centrale ligging en breed scala aan accommodatiemogelijkheden de stad een ideale bestemming voor een groepsreis. In deze blog delen wij 5 culturele groepsactiviteiten in Rabat.

 

1. Neem deel aan een Marokkaanse theeceremonie 

Samen meer willen leren over de traditionele Marokkaanse muntthee en hoe deze geserveerd wordt? In Rabat zijn er verschillende plaatsen waar je kan genieten van een authentieke Marokkaanse theeceremonie. Breng een bezoek aan een theehuis zoals het geliefde Café Maure of het traditionele Marokkaanse restaurant Zayyane. Tijdens de ceremonie wordt de thee in kleine glazen gegoten vanaf een bepaalde hoogte. Dit zorgt ervoor dat de thee goed mengt en een schuimlaag krijgt. Ontspan, geniet van de Marokkaanse gastvrijheid en leer jouw collega’s/teamleden nog beter kennen onder het genot van een traditioneel kopje muntthee.  

 

 

2. Kajakken op de Bouregreg rivier in Rabat

Liever iets actiefs? Ga kajakken op de Bouregreg rivier en geniet van het uitzicht op de schilderachtige stad. Maak teams van twee en ontdek Rabat op een originele manier. Bewonder tijdens de kajaktocht een van de belangrijkste bezienswaardigheden, Kasbah des Oudayas, en het strand van Rabat. Een kajaktocht is de ideale manier om je teamgenoot beter te leren kennen. Bedenk bijvoorbeeld als groep een aantal grappige of persoonlijke vragen of een aantal onmogelijke dilemma’s. Tijdens de kajaktocht stel je deze vragen aan je teamgenoot terwijl jullie samen de juiste koers proberen te behouden. Lachen is gegarandeerd! 

 

 

 

 

3. Samen traditioneel Marokkaans koken

De Marokkaanse keuken staat bekend om zijn rijke smaken, kruiden en specerijen. Doe mee aan een kookworkshop en kom meer te weten over het bereidingsproces van traditionele tajine, couscous of pastilla (een zoet hartige taart). De workshop begint bij het bezoeken van een lokale souk (markt). Ervaar de levendige en energieke sfeer wanneer je de souk binnenstapt en verzamel de verse ingrediënten en diverse specerijen zoals munt, saffraan en koriander. Aan jullie nu de taak om een heerlijk gerecht op tafel te zetten. Verdeel het team en maak er een wedstrijd van. Welk teamlid geeft de aanwijzingen? Wie bereid het gerecht? Wie is verantwoordelijk voor de opmaak van het bord? Het team met het mooiste opgemaakte bord en lekkerste gerecht wint!

 

 

4. Fotografie-uitdaging in Rabat

Daag je team uit om Rabat te verkennen met een fotografie-challenge. Hiervoor heb je alleen jullie mobiele telefoons nodig. Stel een lijst samen met verschillende fotografische opdrachten zoals het vastleggen van architectuur, de bruisende lokale markten, street art of unieke details van de stad. Na afloop delen en bespreken jullie de foto’s, wat tot interessante gesprekken leidt en voor creatieve uitwisseling zorgt. Wie schiet het meest bijzondere plaatje? 

 

 

 

 

5. Gezamenlijk authentiek dineren in Rabat

Sluit je groepsreis af met een gezellig diner en blik terug op de afgelopen dagen. Rabat heeft talloze restaurants die geschikt zijn voor ieder budget. Een luxere optie gewild? Le Dhow, een restaurant dat gevestigd is op een boot, serveert traditionele gerechten in een modern jasje. Het restaurant biedt een mooi uitzicht op de stad en de Bouregreg rivier. Liever iets authentieks en goedkoper? Het restaurant Dar Zaki heeft een gemoedelijke sfeer en serveert heerlijke en smaakvolle Marokkaanse gerechten zoals de traditionele pastillas en tajines (Marokkaanse stoofpot).