4 x mooiste meren in Portugal

Word je al gek van het zand? Dan zijn deze mooiste meren in Portugal perfect voor jou. Met je partner, vrienden of familie, deze blog laat je de beste opties zien om jou avontuurlijke vakantie compleet te maken.

Poco Azul

Dit in een ravijn verstopte meer is een van de mooiste meren in Portugal. De weg ernaartoe maakt het bezoek al een avontuur, dit komt door de steile hellingen in het gebied. Toch is het meer zeker een bezoekje waard. Het geluid van stromend water wat veroorzaakt wordt door de waterval die afdaalt in het meer maakt het nog net iets magischer en uitdagender om in te zwemmen. Omringd door kleurrijke hortensia’s die je laten voelen alsof je in een sprookje bent beland.  Het water van het meer is zo glashelder dat je de stenen op de bodem ziet. Poco Azul is hét meer waar je je vakantiefoto’s maakt.

 

 

Lagoa de Bertiandos  

Dit meer is van alle markten thuis. In de omgeving van Lagoa de Bertiandos vind je een kleurrijke variatie in bloemen en een enorme diversiteit in dierensoorten. Voor de vogelliefhebbers is het de perfecte plek om vogels te spotten. Maar ook voor de algemene dierenliefhebbers zijn er hertjes, vossen en zelfs wilde katten te spotten. Verder zijn de wandelroutes geschikt voor jong en oud, door de paden die netjes zijn aangelegd. De paden leiden je door het prachtige natuurgebied op een avontuurlijke manier doordat ze midden in het bos liggen.

 

 

 

 

Alqueva

Het Alqueva meer is een van de grootste, kunstmatige meren van heel Europa. Het meer ligt op een grondgebied van 5 verschillende gemeentes en is perfect voor activiteiten op het water. Doe je liever niet iets actiefs? Dan kan je ook genieten van alle bezienswaardigheden te boot. Voor de cultuur liefhebbers onder ons is een bezoek aan een van de kastelen van Juromenha zeker een aanrader!

 

 

 

 

 

Lomba Gondomar

Toch wel zin in een stranddagje maar liever geen zout water? Dan is een bezoekje aan dit heerlijke meer met een aangelegd strand zeker een aanrader. Het water is glashelder en brandschoon wat een duik in het water een must maakt. Het strand is uitgestrekt zodat je alle privacy hebt om te genieten van een rustige picknick aan het strand.