4 rustige plekken om na te zomeren in Spanje

Wanneer het echte leven in Nederland weer gaat beginnen en het slechter weer wordt, ontsnap dan naar deze plekken in Spanje. De perfecte plekken om na te zomeren speciaal voor jou op een rijtje.

 

 

1 Na zomeren in Moraira 

De middellandse zee waar Moraira aan ligt, heeft nog een heerlijke temperatuur in het najaar. Het oorspronkelijke vissersdorpje bestaat vooral uit laagbouw en veel groene natuur. Perfect dus om aan de drukte in Nederland te ontkomen en te genieten van de rust die het dorpje te bieden heeft. Ondanks dat alle toeristen in september weer terug naar huis gaan, blijft Moraira gezellig druk. Je zult de echte levensgenieters vinden in de nazomer. 

 

 

 

 

 

2 Paradijselijke plekjes in Costa Blanca

Zonder de zomerdrukte kan je in Costa Blanca paradijselijke plekjes bezoeken. De Algar watervallen zijn zeker een bezoekje waard. Beleef hoe mooi het turquoise water afsteekt tegen de groene natuur eromheen. Of heb je liever een rustig dagje? Ga dan langs de strand baaitjes van Jávea waar je in alle rust kan genieten van een koud glas sangria. Voor de avonturiers onder ons is het mogelijk om de rots van Calpe te beklimmen. Dit is niet te doen in de zomerhitte maar in het najaar zal het een stuk aangenamer zijn! En het prachtige uitzicht zal de klim belonen.

 

 

 

                           

 3 Na zomeren in Spanje: Menorca 

Het kleinere broertje van Mallorca is geschikt om in alle rust na te zomeren. Ontwijk de toeristen en bezoek de ongerepte baaitjes in Menorca. De baaitjes liggen vaak afgelegen en verborgen tussen het groen. De strandjes zijn het lekkerst om te bezoeken in september. De zon schijnt hier nog volop tot november dus wil je iets later in het jaar gaan is het geen probleem! Verder zijn er veel activiteiten te doen in Menorca, mocht je je gaan vervelen. Bezoek bijvoorbeeld het Jaleo festival, waarbij ruiters allerlei trucjes laten zien op hun zwarte raspaarden.

 

 

 

4 Natuur in Andalusië 

Andalusië is natuurlijk niet te missen als het gaat om heerlijke plekjes waar je kan nazomeren. Van uitgestrekte olijfboomgaarden tot aan de stranden waar je heerlijk kunt relaxen: Andalusië heeft het allemaal. Wat wij zeker kunnen aanraden is een bezoek aan de verschillende dorpjes en het beschermde natuurpark ‘Doñana’. Trek eropuit en ontdek de weelderige natuur. Dit kan je uiteraard met de benenwagen doen maar het is ook heel makkelijk om een jeep te huren. Wat het dan ook weer wat spannender maakt. Dus oftewel heel veel te doen en te zien, zonder de drukte maar wel in de zon!